pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po Cerarjevem zajtrku zdaj še kosilo z državnim bankirjem Medjo (FOTO)

Deli na:
Po Cerarjevem zajtrku zdaj še kosilo z državnim bankirjem Medjo (FOTO)

Foto: Primož Lavre

Po nedavnem neformalnem zajtrku Mira Cerarja z novinarji, je kosilo nekako logično nadaljevanje. Samo da tokrat ne vabi premier, ampak največji bankir v državi – NLB z Jankom Medjo na čelu. In ne v kakšnem protokolarnem objektu, ampak v novem centru inovativnega podjetništva. Karkoli ta besedna zveza že pomeni.

Vabilo smo dobili tudi v uredništvo Reporterja in odgovorni urednik Silvester Šurla ga je spet vljudno zavrnil. Žepe davkoplačevalcev je NLB z dokapitalizacijo pred meseci že dodobra izpraznila, zdaj pa bi na srečanju partnerjev, kot so povabljence naslovili, poslušal predavanje in okroglo mizo z naslovom Na poti do mednarodne konkurenčnosti. Ne vem, kako je z vami, ampak pri Reporterju smo že malce utrujeni od dolge poti h konkurenčnosti.

Po njej banka hodi že četrt stoletja, pa še vedno ni prišla do cilja. Vmes smo jo dvakrat dokapitalizirali, ves čas pa so ji vlade dajale manjše ali večje finančne injekcije. Seveda, iz žepov davkoplačevalcev, da Medja in njemu podobni še kar naprej lahko hodijo. Priporočamo jim, naj se uprava letos rajši poda na Jakobovo pot, se pošteno preznoji, predvsem spokori, prosi odpuščanja za grehe in nato odstopi. Cerar pa na naslednjem zajtrku napove, da so našli kupca za NLB. Ne pa da bi poslušali Janko Medjo, ekonomista Janeza Prašnikarja in podjetnika (res ni jasno, kako se je pustil pregovoriti) Marjana Batagelja, vse skupaj v moderaciji Alija Žerdina, odgovornega urednika Sobotne priloge in Dela De Facto.

Glede na to, da smo že dobili vabilo na zajtrk, zdaj kosilo, najbrž bo logično nadaljevanje – večerja. Smo že na trnih, da vidimo, kdo bo vabil. Najbrž tisti, ki je iz ozadja nastavil oziroma Slovencem podtaknil tako Cerarja kot Medjo.