pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pivovarna Laško ne bo koncern, bo pa tožila Šrota

Deli na:

Brez poslovnih rezultatov NLB ni pripravljena podpreti preoblikovanja skupine Pivovarna Laško v pogodbeni koncern, zato so delničarji na današnji skupščini predlog reorganizacije zavrnili. So pa podprli odškodninsko tožbo zoper nekdanjega prvega moža Pivovarne Boška Šrota.

Brez poslovnih rezultatov NLB ni pripravljena podpreti preoblikovanja skupine Pivovarna Laško v pogodbeni koncern, zato so delničarji na današnji skupščini predlog reorganizacije zavrnili. So pa podprli odškodninsko tožbo zoper nekdanjega prvega moža Pivovarne Boška Šrota.

Banka je kot največja upnica Pivovarne na današnji skupščini nasprotovala reorganizaciji, po kateri bi Pivovarna Laško postala obvladujoča družba v koncernu, Pivovarna Union, Radenska in Fructal pa odvisne družbe.

Pred začetkom skupščine je NLB prek svojega pooblaščenca podala predlog, naj se predlog sklepa za reorganizacijo skupine umakne z dnevnega reda do prihodnje skupščine. NLB namreč predlog oblikovanja pogodbenega holdinga podpira, vendar ocenjuje, da pogoji za potrditev predloga še niso izpolnjeni. V banki namreč želijo najprej prejeti potrjen načrt poslovne in finančne reorganizacije. Uprava pivovarne se z umikom ni strinjala, delničarji pa so nato predlog, ki bi za potrditev potreboval tri četrtine oddanih glasov, v glasovanju zavrnili.

Skupščina, na kateri je bilo prisotnega 83,21 odstotka kapitala, danes tudi ni podelila razrešnice nekdanjemu direktorju družbe Bošku Šrotu, potrdila pa je tudi predlog sklepa, v skladu s katerim mora uprava najkasneje v roku šestih mesecev vložiti ustrezno odškodninsko tožbo. Delničarji sicer niso podprli nasprotnih predlogov malih delničarjev, ki so pozivali k sprejetju sklepa, v sklad s katerim bi uprava morala vložitvi tožbe tako proti Šrotu kot tudi proti odgovornim nekdanjim nadzornikom.

Za novega člana nadzornega sveta po aprilskem odstopu Antona Turnška je skupščina pivovarne imenovala Petra Groznika, ki ga je predlagala NLB. Njegov mandat začne teči z današnjim dnem, iztekel pa se bo 31. avgusta 2013.

Predstavniki malih delničarjev so sicer napovedali izpodboj nekaterih sklepov.