stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pavček se rešuje s prodajo premoženja in selitvijo v Romunijo

Deli na:

Predsednik upravnega odbora Skupine Viator&Vektor Zdenko Pavček bo po pisanju današnjih Financ dolgove skupine reševal s prodajo nepremičnin in družb, tovornjakarsko dejavnost pa seli v Romunijo. Skupina ima težave zaradi upada prometa in prevelike zadolženosti.

Predsednik upravnega odbora Skupine Viator&Vektor Zdenko Pavček bo po pisanju današnjih Financ dolgove skupine reševal s prodajo nepremičnin in družb, tovornjakarsko dejavnost pa seli v Romunijo. Skupina ima težave zaradi upada prometa in prevelike zadolženosti.

Glavni izvršni direktor Viator&Vektorja Milan Šajn je po pisanju Financ dejal, da se bodo finančnih bremen znebili s prodajo proizvodnih družb in da prodajajo nepremičnine na Rudniku. Pogovori o prodaji TVM in Sistemske tehnike po informacijah časnika potekajo optimistično, zelo verjetno bodo novi lastniki Slovenci. Prodaja bi lahko bila končana do konca leta.

V skupini "zaradi intenzivnih poslovnih aktivnosti Skupine Viator&Vektor ter posledično zaradi poslovnih interesov skupine" za STA niso želeli komentirati navedb časnika. Časnik navaja, da bi skupina Viator&Vektor lahko rešila težave, če bi se ji posrečilo izpeljati prodaje, ki si jih je zastavila, in racionalizirati poslovanje.

Šajn je pojasnil, da se bodo finančnih bremen rešili s prodajo deležev v Sistemski tehniki, TVM, naprodaj je zastopstvo za Iveco, prodajajo nepremičnine doma in v tujini. "Seznam nepremičnin je dolg tri strani, med njimi je naše zemljišče s sedežem podjetja na ljubljanskem Rudniku. Do zdaj smo oblikovali enotno divizijo Viator&Vektor Logistika, tej smo pripojili družbo Alpetour," je dodal.

Izpostavil je tudi, da bodo imeli v vsaki državi le eno podjetje, zato so v Srbiji dve družbi pripojili k družbi Viator&Vektor Novi Sad. Oblikovali so še enotno divizijo za avtobusne prevoze. "Ker naš posel za Dacio v Romuniji raste in ker so tam veliko nižji stroški dela, del tovornjakov selimo iz Slovenije v Romunijo," pravi Šajn. V Romunijo so preselili 45 tovornjakov, tako da jih je tam 110, v Sloveniji jih je 170, drugi so še na Češkem in v Srbiji.

Skupina Viator&Vektor je lani ustvarila 182,8 milijona evrov prihodka in 7,2 milijona evrov izgube, družba Viator&Vektor Logistika pa 73 milijonov evrov prihodkov in 7,9 milijona evrov izgube.