zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Patricija Šulin: Vladajoča koalicija je stopila nad voljo ljudstva

Deli na:
Patricija Šulin: Vladajoča koalicija je stopila nad voljo ljudstva

"Slovenija se dandanes sooča z veliko stopnjo nezaupanja državljanov in državljank v slovensko pravosodje. Senco na delovanje sodstva meče tudi dejstvo, da javnost v praksi do konkretnih podatkov o odprtih disciplinskih postopkih in nekaterih drugih, za integriteto pomembnih informacij, nima neposrednega dostopa. Zaupanje v institucije pravne države pa je pomemben dejavnik stabilnosti demokratičnega sistema, brez katerega sodobna, demokratična zahodnoevropska ne more funkcionalno delovati," opozarjajo v odboru 2014 ob današnjem protestu pred vrhovnim sodiščem, kjer so znova protestirali zoper kršenje človekovih pravic Janeza Janše.

Časa, ukradenega družini Janeza Janše, ji ne bo mogel nihče povrniti, je bila pred sodiščem ogorčena Darja Bučar. Simbol boja za svobodo ste, pa vztrajnikom pravi Karmen Kozmus.

"Državo, ki jo je osamosvojil Janez Janše, so si prisvojili tisti, ki niso naredili prereza s prejšnjim režimom," ugotavlja Kozmusova. "Z odvzemom mandata Janezu Janši so vzeli oblast ljudstvu, pravi Kozmusova in dodaja: "V demokraciji ni in nikoli ne bo mesta za politično motivirane procese."

Likvidacija je iztrebljanje na podlagi drugačnosti, opozarja Tomaž Debevec. O pravici pravi: "Čut za pravico je vir največje sile." Kar je naravno, je pravično, kar je pravično, je legitimno, kar je legitimno, mora biti legalno, je prepričan Debevec.

Evropska poslanka Patricija Šulin ugotavlja, da je Slovenija "pristala tako nizko, da se moramo ponovno boriti za temeljne človekove pravice."

"Odvzem poslanskega mandata Janši je precedans v zgodovini slovenskega parlamentarizma, opozarja Šulinova. "Vladajoča koalicija je stopila nad voljo ljudstva. To so zmožni storiti le v najbolj avtoritarnih družbah."

"Strah nas je lahko, da lahko sodišča odločajo na podlagi indicev in poslanci mimo zakonov," pravi evropska poslanka. "O kršenju človekovih pravic na slovenski tleh seznanjamo tudi tujo javnost. Poročilo za Ženevo je treba dopolniti."