sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor: Reforme pomembnejše od stranke

Deli na:

Socialni demokrati so na današnji konferenci stranke v Celju izrazili podporo vladi, da nadaljuje z zastavljenimi reformami. Predsednik stranke in premier Borut Pahor je namreč od članstva želel, da stranka strni vrste ter preuči politično pripravljenost, da mandat izpelje v skladu z nalogami, ki so jim bile naložene z zmago na volitvah.  

Socialni demokrati so na današnji konferenci stranke v Celju izrazili podporo vladi, da nadaljuje z zastavljenimi reformami. Predsednik stranke in premier Borut Pahor je namreč od članstva želel, da stranka strni vrste ter preuči politično pripravljenost, da mandat izpelje v skladu z nalogami, ki so jim bile naložene z zmago na volitvah.

 

Pahor je od udeležencev konference želel predvsem politično razpravo o tem, ali je stranka enotna v tem, da storijo tisto, kar je prav, ne glede na to, kako bodo ljudje to nagradili na lokalnih in naslednjih volitvah, ali pa menijo, da zaradi sicer legitimnih interesov, ki jih ima vsaka politična stranka, nekoliko prilagodijo svoje politične aktivnosti tako, da pazijo predvsem na popularnost in rezultat na naslednjih volitvah.

Predsednik SD je bil v zvezi s tem vprašanjem jasen. Kot je dejal, je sam pripravljen na to, da naredijo vse tisto, kar je v državi potrebno narediti in s tem morda marsikaj žrtvovati. Po njegovem prepričanju je namreč to njihova zgodovinska naloga in najpomembnejše kar lahko socialna demokracija prispeva Sloveniji. A kot je dejal, ni nujno, da se glede tega vsi strinjajo, saj so temu cilju podrejene vse osebne kariere in prihodnost stranke, zato je povsem legitimno, da ima kdo tudi drugačen pogled.

"Mandat smo dobili v najbolj nehvaležnem času in samo pogumni ter vizionarski ljudje ga lahko pripeljejo do konca tako, da bo Slovenija na koncu bližje temu, kar smo si zadali za cilj - razvita in socialno povezana država. Danes moramo strniti vrste glede te odločitve, da ne glede na to, kaj se utegne zgoditi z nami kot posamezniki, storimo vse tisto, kar mislimo, da je potrebno storiti v prelomnem mandatu za prihodnost države," je dejal Pahor in spomnil, da tudi Demosova vlada v devetdesetih letih ni bila nagrajena za pomembne odločitve.

Kot je povedal, so stvari, ki jih počnejo, takšne narave, da kljub njihovi kratkoročni in dolgoročni koristnosti za državo ni nujno, da bi bili za to s strani volivcev nagrajeni. "Razbremeniti se je potrebno velikega bremena, da razmišljamo o tem, kaj nas čaka leta 2012, in se končno v celoti posvetiti temu, kar nas čaka. Šele takrat bomo namreč opravili tisto, zaradi česar smo sploh dobili mandat pred dvema letoma," je dejal Pahor. Volivcem so dolžni za zaupanje iz leta 2008, je dejal prvak SD in spomnil, da so obljubljali spremembe in to ne kozmetične, pač pa temeljne spremembe, ki ji tako v domači kot zunanji politiki tudi počnejo.

Med po njegovem mnenju bistvenimi sporočili na današnji konferenci je bilo tudi to, da je potrebno slovensko ekonomijo utrditi kot zmagovalno in konkurenčno, ki bo ostala vpeta v globalni trg. "Kriza je vnesla malo več reda v finančni sektor, drugih večjih dramatičnih sprememb, o katerih se je toliko govorilo, pa ni prinesla. Še vedno smo v zelo tekmovalnem svetu in to moramo razumeti tudi Socialni demokrati," je poudaril Pahor. Dodal je, da bomo Slovenci kot majhna in odprta ekonomija močni, če bomo imeli konkurenčno ekonomijo.