Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor, Golobič in Kresal – trojček luzerjev

Deli na:

Trojni referendum se je končal s pričakovano trojno nezaupnico Pahorjevi vladajoči koaliciji: volivci so z 72 odstotki zavrnili pokojninsko reformo, z 71 odstotki zapiranje arhivov in kar s 75,5 odstotka preprečevanje dela na črno. Glede na skoraj identični izid je sklepati, da je šlo v prvi vrsti za nezaupnico vladi in šele nato njenim zakonom.

Trojni referendum se je končal s pričakovano trojno nezaupnico Pahorjevi vladajoči koaliciji: volivci so z 72 odstotki zavrnili pokojninsko reformo, z 71 odstotki zapiranje arhivov in kar s 75,5 odstotka preprečevanje dela na črno. Glede na skoraj identični izid je sklepati, da je šlo v prvi vrsti za nezaupnico vladi in šele nato njenim zakonom.

Volivci so glasovali trikrat proti levemu trojčku: zavrnili so Pahorjevo narcisoidnost in diletantstvo, Golobičeve ultra posle in laži ter omrežja in klientelizem Katarine Kresal. Glasovali so proti privilegijem za vladajoče politike in zategovanju pasu za navadne državljane. Čeprav se državljani večinoma zavedajo, da so reforme nujne, njihove izvedbe ne zaupajo tej vladajoči garnituri. Medtem ko izgubljajo delovna mesta, ko novih skorajda ni, so jim vladajoči politiki skušali omejiti preživetje z delom na črno, hkrati pa podaljšati delovno dobo. Mladi do 30 leta večinoma živijo na plečih svojih staršev, ker ne dobijo zaposlitve; tisti starejši, ki so izgubili službo, pa bi morali še dlje časa životariti do prislužene pokojnine. Po drugi strani pa nekdanji vrhunski politiki, ki pozivajo k podpori pokojninske reforme, sami uživajo privilegirane pokojnine ali pa so se upokojili predčasno po privilegiranih zakonih. Oblastniška aroganca je toliko hujša, ker se snovalci zavrnjenih zakonov niso bili pripravljeni dogovoriti niti z družbenimi skupinami niti opozicijo. Raje so grozili s povračilnimi ukrepi, če jih ne bomo ubogali. In se prek priskledniških agencij norčevali iz ljudstva, ki misli drugače.

Včerajšnjega „dneva jeze“ se je udeležilo le malo manj ljudi kot lanskega referenduma o arbitražnem sporazumu (nekaj več kot 40 odstotkov), a če pogledamo številke, je tokrat precej več volivcev glasovalo proti vsem trem zakonom kot lani za arbitražni sporazum. Pravzaprav je proti Pahorjevemu levemu trojčku glasovalo več volivcev, kot je zanj glasovala na volitvah jeseni leta 2008: takrat so SD, Zares in LDS skupaj prejeli 473.545 glasov, na včerajšnjih referendumih pa se je proti njihovi vladavini izreklo najmanj 478.932 volivcev (zakon o arhivih) oziroma kar 514.318  (zakon o preprečevanju dela na črno), pri čemer je treba dodati, da izidi še niso uradni in da bodo končne številke še večje. Levemu trojčku je trenutno uspelo zbrati največ 195.488 volivcev (pri arhivih), kar je več kot polovica manj kot pred poltretjim letom. V danih okoliščinah bi odstopila vsaka normalna vladna garnitura, toda aroganca naših vladajočih politikov očitno terja še nekaj referendumskih klofut. Četudi ne priznavajo nobenega zmagovalca, je popolnoma jasno, da so edini poraženci oni sami. Ne le poraženci, popolni „luzerji“ so! Če jim tega ne bo povedala v naslednjem spotu Urška Čepin, jim bodo pač morali volivci, pa čeprav šele na rednih parlamentarnih volitvah prihodnje leto.