Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor delal v zavetišču za živali; poskušal se bo izogniti delu na črno

Deli na:
Pahor delal v zavetišču za živali; poskušal se bo izogniti delu na črno

Borut Pahor se pred kamerami počuti udobno. - Foto: Bobo

Kandidat SD za predsednika republike Borut Pahor je v okviru svojega projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega danes delal v novomeškem zavetišču za živali na Zajčjem vrhu pri Stopičah. Pomagal je kot prostovoljec, njegovi pravni svetovalci pa bodo skušali najti način, da se bo v prihodnje izognil očitkom in prijavam o delu na črno, je povedal.

Pahor je hkrati ponovil, da bo, če je z dosedanjim delom v okviru omenjenega projekta kakorkoli kršil zakonodajo, če mu bo zaradi tega naložena, plačal globo. Obenem je opozoril, da njegova ekipa pravnih okvirov ni kršila naklepno in dodal, da se vsi skupaj od začetka zavedajo, da delajo nekaj novega.

Pri tem morajo biti previdni, zlasti pa morajo storiti vse, da ljudi, ki jim dajejo varno zatočišče za njihov projekt, ne bodo spravljali v kakršnokoli zadrego ali prekršek, je poudaril.

Kot je nadaljeval, je z današnjim obiskom na Dolenjskem nadaljeval z neposrednimi srečanji z ljudmi, pri katerih od sogovornikov različnih poklicev izve marsikaj, česar drugače nebi. Pri tem uživa, z dosedanjim potekom projekta pa je zadovoljen, je dejal.

Danes je bil sicer deležen kritike na račun svoje politike, gre pa za to, da poiščejo drugačen način komunikacije ljudi z njim in ne njegove z njimi. Da najdejo način, kako se mu bodo ljudje brez slehernih ovinkov odprli in mu povedali vse, kar si mislijo, je pojasnil.

Pahor je danes še napovedal, da bo za predsednika republike kandidiral ne samo kot kandidat SD, temveč tudi z zbiranjem podpisov oziroma s podporo volivk in volivcev.