markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Pahor brani vlado

Deli na:

Vlada zelo samozavestno stoji za tistim, kar je doslej storila za blažitev posledic finančne in gospodarske krize, je na izredni seji DZ dejal predsednik vlade Borut Pahor. Hkrati je priznal, da ima vlada nekaj dvomov, kako ravnati naprej.

Vlada zelo samozavestno stoji za tistim, kar je doslej storila za blažitev posledic finančne in gospodarske krize, je na izredni seji DZ dejal predsednik vlade Borut Pahor. Hkrati je priznal, da ima vlada nekaj dvomov, kako ravnati naprej.

Sklic današnje izredne seje DZ, posvečene ukrepom za blažitev posledic krize, je zahtevala poslanska skupina SDS, ki meni, da se vlada na krizo odziva prepočasi. Ob tem predlaga 68 ukrepov za izboljšanje gospodarskega in socialnega položaja v Sloveniji, za katere pa vlada ocenjuje, da niso fiskalno vzdržni.

Vlada ocenjuje, da so predlogi SDS v tem trenutku fiskalno nevzdržni, saj pomenijo predvsem znižanje javnofinančnih prihodkov in povečanje javnofinančnih odhodkov, je povedal Pahor. To pomeni, da povečujejo problem razkoraka med obveznostmi in viri njihovega financiranja, ki se v razmerah padanja gospodarske rasti kaže kot eden ključnih problemov javnih financ v Sloveniji.

Pahor je zagotovil, da se je vlada na krizo odzvala pravočasno, a ne zaletavo. Doslej je sprejela vrsto ukrepov, približno 60, je dejal ter naštel ukrepe na področju aktivne politike zaposlovanja, socialnih transferjev, davčne politike, spodbujanja konkurenčnosti gospodarstva, razvoja podjetništva, tehnološkega razvoja, kreditnega trga, naložb, kmetijstva in črpanja sredstev iz evropskih skladov.

Ob teh ukrepih se bo vlada lotila tudi strukturnih prilagoditev ekonomskih in socialnih politik, je napovedal Pahor ter zatrdil, da je vlada reševanje problemov, ki so povezani s krizo, postavila v ospredje svojega delovanja, ob čemer poskuša predloge kolikor je mogoče uskladiti s socialnimi partnerji.