sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ovadenih 31 študentskih »razbijalcev«

Deli na:

Policija je zaradi izgredov na študentskih demonstracijah 19. maja podala kazenske ovadbe zoper 31 oseb, od tega 15 mladoletnih, je na današnji seji odbora DZ za notranjo politiko, pravosodje in javno upravo povedal generalni direktor policije Janko Goršek.

Policija je zaradi izgredov na študentskih demonstracijah 19. maja podala kazenske ovadbe zoper 31 oseb, od tega 15 mladoletnih, je na današnji seji odbora DZ za notranjo politiko, pravosodje in javno upravo povedal generalni direktor policije Janko Goršek.

Goršek je v nadaljevanju razprave o odgovornosti javnih funkcionarjev na študentskih demonstracijah, ki jo je zahteval SDS, pojasnil, kako so potekale aktivnosti policije od zadnje seje, torej julija in avgusta. Dejal je, da kriminalisti dela še vedno niso zaključili in ga nadaljujejo, obenem pa dodal, da do sedaj niso potrdili, da bi ovadeni bili člani kakšnih skupin. Šlo naj bi za posameznike, ki so povzročali nerede.

Že v začetku razprave pa so koalicijski poslanci zahtevali, da se razprava konča in se glasuje o sklepih, ki so jih predložili že na prejšnji seji 7. julija. Predlagali so, da se odbor seznani z ukrepanjem policije in ministrstva za notranje zadeve, da izrazijo obžalovanje nad nasiljem, do katerega je prišlo, da potrdijo, da je policija ravnala pravilno, in da zavrnejo vsakršno politično oceno odgovornosti.


Predsednik odbora Vinko Gorenak (SDS) je zahtevo zavrnil, češ da "nima osnove v poslovniku".

Tako so poslanci lahko začeli postavljati vprašanja. Alenka Jeraj (SDS) je policiji očitala, da ni naredila vsega tistega, kar bi morala, zato je zbrane predstavnike policije na odboru vprašala, ali so ukrepali v skladu z zakonom o javnih zbiranjih. Prav tako jo zanima, kdo je dajal navodila, ali je bil vodja Policijske uprave Ljubljana navzoč v operativnem centru in ali so policisti na kraju dogajanja zahtevali okrepitve.