amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Odstop uprave Petrola

Deli na:

Uprava Petrola, Marko Kryžanowski, Igor Irgolič, Alenka Vrhovnik Težak in Boštjan Napast, se je danes z nadzornim svetom sporazumno dogovorila za prenehanje mandata. Kryžanowskemu in Irgoliču mandat preneha z današnjim dnem, Vrhovnik Težakova in Napast pa ostajata na funkciji do imenovanja nove uprave, najkasneje do 30. avgusta.

Uprava Petrola, Marko Kryžanowski, Igor Irgolič, Alenka Vrhovnik Težak in Boštjan Napast, se je danes z nadzornim svetom sporazumno dogovorila za prenehanje mandata. Kryžanowskemu in Irgoliču mandat preneha z današnjim dnem, Vrhovnik Težakova in Napast pa ostajata na funkciji do imenovanja nove uprave, najkasneje do 30. avgusta.

Nadzorniki za omenjeno obdobje za predsednico uprave imenovali Alenko Vrhovnik Težak. Nadzorni svet je upravi, v kateri bo najkasneje do konca avgusta poleg Vrhovnik Težakove in Napasta še delavski direktor Bojan Herman, izdal pooblastilo za imenovanje prokurista, je po seji nadzornega sveta novinarjem povedal predsednik nadzornega sveta Tomaž Kuntarič.

Nadzorni svet je tudi pooblastil komisijo za kadrovska vprašanja in vrednotenje dela uprave, da nemudoma izvede vse potrebne postopke za nominiranje kandidatov za predsednika uprave družbe, ki bo nato sestavil svojo ekipo.

Napast in Vrhovnik Težakova tako v vodstvu Petrola ostajata do imenovanja nove uprave oziroma do konca avgusta. Na ta način bo, kot je poudaril Napast, zagotovljeno normalno delovanje družbe Petrol. "Vsekakor je na področju, ki ga upravljam v družbi in skupini Petrol, je veliko izzivov in poslovnih priložnosti. Z vso odgovornostjo bom tako deloval tudi v prihodnje," je zatrdil Napast.

Razrešeni člani uprave Petrola ne bodo prejeli odpravnin, je še povedal Kuntarič, podrobnejših pojasnil pa ni podal. Povedal je sicer še, da Kryžanowski ostaja zaposlen v Petrolu do izteka odpovednega roka, ki je naveden v njegovi pogodbi.

Kryžanowski je v kratki izjavi za STA poudaril, da se je za odstop odločil, ker "je zadeva v Petrolu predolgo trajala in je bilo potrebno, da nekdo povleče odločno potezo v korist Petrola".

Seja nadzornikov Petrola je potekala skoraj tri ure, na njej pa so po Kuntaričevih besedah obravnavali vrsto gradiv, povezanih s preteklim delovanjem družbe in skupine Petrol. Osrednje vprašanje je bilo poleg bodočega vodenja družbe povezano s Petrolovo naložbo v Istrabenz.

Kot je znano, je naložba v Istrabenz stopila tako lanski dobiček kot dobiček letošnjega prvega četrtletja Petrola. Skupina Petrol je v prvem četrtletju letos po slabitvi naložb ustvarila 5,6 milijona evrov izgube, brez slabitve naložb pa je Petrola na ravni skupine ustvaril 10,9 milijona evrov dobička. V letu 2008 je skupina zaradi vpliva slabitve naložb ustvarila 54,8 milijona evrov izgube, medtem ko je bil poslovni izid pred slabitvami naložb pozitiven in je znašal 59,4 milijona evrov.