Revija Reporter
Slovenija

Obtožni predlog – samoovadba

29. avg. 2010 6:38 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Podpisani namreč v skladu z obtožnim predlogom proti Janezu Janši, ki ga je spisala tožilka Branka Zobec Hrastar  v znameniti zgodbi o Patrii ugotavlja, da je v zadnjih letih storil vrsto hudih, če ne hujših kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti. V bistvu gre za kazniva dejanja, ki jih sicer ni mogoče dokazati, obstojajo pa številni utemeljeni sumi in indici, da dokazov ni zato, ker je obtoženi in samo ovadeni storil vse, da kazniva dejanja ne bi bila izvršena samo zato, da proti njemu pravna država in tožilka ne bi mogli ukrepati.

Podpisani namreč v skladu z obtožnim predlogom proti Janezu Janši, ki ga je spisala tožilka Branka Zobec Hrastar  v znameniti zgodbi o Patrii ugotavlja, da je v zadnjih letih storil vrsto hudih, če ne hujših kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti. V bistvu gre za kazniva dejanja, ki jih sicer ni mogoče dokazati, obstojajo pa številni utemeljeni sumi in indici, da dokazov ni zato, ker je obtoženi in samo ovadeni storil vse, da kazniva dejanja ne bi bila izvršena samo zato, da proti njemu pravna država in tožilka ne bi mogli ukrepati.

Na pristojno sodišče vlagam samoovadbo oziroma obtožni predlog proti spodaj podpisanemu, rojenemu, zaposlenemu in predlagam, da sodišče obtožbo sprejme, obtoženega pa v skladu s pozitivno zakonodajo tudi obsodi na pravično kazen, ki naj ne bo manjša od desetih let stroge samice.

Mogoče se še spomnite znamenitega ropa v SKB, ko naša sposobna kriminalistična policija vse do danes še vedno ni odkrila popolnoma nič. Zdaj je jasno, da tudi ni mogla ničesar odkriti, ker se je obtoženi in samo ovadeni, ki se prijavlja, da je izvedel ta rop za svoj transakcijski račun, odkritju in razkritju uspešno izmikal. Tudi Janez Janša je v znameniti zgodbi o Patrii obtožen, da se namenoma ni hotel sestati z nikomer iz Patrie oziroma, kot piše tožilka. je Janša zavestno zavračal srečanje s Finci. Ker gre pri zavestnem zavračanju srečanja z nekom oziroma komerkoli za kaznivo dejanje, je kaznivo dejanje tudi dejstvo, da se je podpisani in samo ovadeni v zvezi z znamenitim ropom v SKB zavestno izmikal tisti lokaciji in je bil v času ropa najmanj 156 kilometrov oddaljen od omenjene oropane lokacije. Prav ta dislokacija obtoženega je sprevrženo dejanje, ki govori o kriminalnem značaju podpisanega in samo ovadenega, saj je s tem želel dokazati, da ni oropal SKB, ker pač to fizično ni bilo mogoče. Popolnoma jasno pa je, da v kriminalistika fizika nič ne pomeni.

Poleg tega je podpisani in samo ovadeni večkrat poskusil sprejemati darila za nezakonito posredovanje, torej nekaj povsem podobnega kot Janez Janša v aferi Patria. Neugotovljivega dne, neznanega meseca in neznanega leta je samo ovadeni na Miklošičevi v Ljubljani odklonil povabilo na kavo neznane in neidentificirane osebe, v zameno za to kavo pa naj bi ta oseba potem pela na četrtem radijskem programu v nočnih urah in na tak način nezakonito pridobila sredstva SAZAS-a za glasbeno ustvarjalnost, s petjem pa vznemirjala javnost. Samo ovadeni in podpisani je s tem storil kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, saj je bil v tem času direktor radia. Iz sporočila SMS te neznane osebe, ki je želela peti na četrtem radijskem programu in ki je to sporočilo poslala Borutu Pahorju, je razvidno, da bi samo ovadeni šel na kavo, vendar pa neznani osebi ne bi pustil, da bi pela na četrtem radijskem programu češ, da je brez posluha. Za tri kave je bil samo ovadeni omenjeni neznani osebi pripravljen povedati, h komu lahko gre na tečaj petja in posluha. Iz tega sporočila tožilstvo kvalificirano in nedvoumno sklepa, da je bil samo ovadeni pozneje pripravljen tej osebi dopustiti, da bi pela na četrtem radijskem programu, saj ji je želel omogočiti pevski tečaj, če bi seveda pred tem od te osebe dobil tri kave. Znano je namreč, da je obtoženi hud odvisnik od kofeina, kar pa njegove prištevnosti pri tem kaznivem dejanju korupcije poskusa prejemanja treh kav ne zmanjšuje.

Obtoženi in samo ovadeni je prav tako pred tremi pričami izjavil, da bi se bil pripravljen pustiti podkupiti za en milijon evrov, največ za dva, pa ga nihče noče podkupiti, kar priča o resni gospodarski krizi in recesiji. Ta izjava obtoženega pa ni samo poskus sprejemanja daril, ampak je v resnici že mentalni sprejem podkupnine. Ni namreč prav nobene razlike, ali je kdo milijon evrov dejansko prejel ali pa je v etičnem in moralno zavrženem smislu takšno podkupnino pripravljen sprejeti kadarkoli, od kogarkoli in za kakršnokoli nezakonito posredovanje.

To seveda še zdaleč ni vse! Iz zaseženih sporočil SMS lahko razberemo, da je oseba J. M. 16. aprila lani ob 13.25 uri osebi P.T. sporočila, da je samo ovadenega treba peljati na kosilo v sicer ne preveč drago restavracijo, ker je le treba varčevati v teh hudih Pahorjevih časih in se tam dokončno pogovoriti. Potem je oseba P. T. osebi J. M. šele naslednjega dne odgovorila ob 16.12 uri, da je samo ovadeni na shujševalni kuri in da se bodo težko karkoli pogovorili, ker je zaradi diete samo ovadena oseba živčna razvalina in v depresiji. Zato je tri dni pozneje oseba J. M. po prenosnem telefonu poklicala znanega psihiatra, kaj jim je storiti, ker (citiram) »od posla ne bo nič, ker je človek živčen zaradi diete«. Znani psihiater je odgovoril, da je to tako rekoč idealno stanje te osebe, ki bo ob pogledu na dunajski zrezek privolila v vse.

Ni sicer znano, za kakšen posel naj bi šlo, očitno pa je šlo za posel, ki se preganja, saj se drugače omenjene osebe ne bi dogovarjale v takšnih SMS šifrah. Samo ovadeni lažni trdi, da je hotel prodati bicikel. A tudi ta posel ni bil izpeljan, ker je samo ovadeni in obtoženi namenoma in iz zahrbtnih kriminalnih razlogov prav v teh dneh šel na Montiacovo ločevalno dieto – smer vegetarijanstvo in ga z zrezkom ni bilo mogoče prisiliti oziroma pripraviti v očitno nezakoniti posel.

P.s.:  Janez Janša zanika vse iz obtožnega predloga, a tisti, ki ni kriv, nikoli nič ne zanika. Zanikanje krivde je dodatni dokaz hudodelstva.