Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obračun na pikniku MMC: »pičke«, »šupki«, »govedo od človeka«

Deli na:
Obračun na pikniku MMC: »pičke«, »šupki«, »govedo od človeka«

Miloš Ojdanić, sodelavec MMC-ja, je na pikniku primitivno napadel in zmerjal kolego Aleksandra Kolednika. Po mnenju njegovega šefa Luka Zebca mu izpadov, ki so gnusni, ne gre zameriti, ker je južnjak s prav takšnim temperamentom. Generalni direktor Marko Filli pa tudi nič.

Multimedijski portal javne RTV vse bolj tone v blato! Po politikantski reorganizaciji, ki je odnesla odgovornega urednika Uroša Urbanijo (ta je že zapustil RTV, za njim pa vsak dan odhaja čedalje več novinarjev, ne samo z MMC-ja), število obiskov portala pada, pada pa tudi že kolikor toliko spodobno obnašanje posameznikov, ki v MMC-ju delajo. Očitno v praksi oživlja znameniti Dosje MMC.

O novem incidentu zdaj obvešča novinar Aleksander Kolednik, ki je na pikniku MMC-ja dodatno spoznal primitivizem svojih novinarskih kolegov. Sodelavec MMC Miloš Ojdanić se je namreč Kolednika in še nekaterih drugih lotil najprej z zmerljivkami tipa »pičke« in »šupki«, potem pa se je še dodatno spravil na Kolednika, kričal nanj, ga označil za »govedo od človeka« in ga po vsem tem še polil s pivom. Kazalo je, da se bo na Kolednika spravil tudi fizično, kar pa so zadnji hip preprečili nekateri drugi, ki so bili v bližini.

Kolednik je seveda bil šokiran. Dodatno še toliko bolj, ker je že v znamenitem dopisovanju bil označen za »žužkljad« in enega od tistih, ki ga je treba ustreliti in metati v jamo. Dan po incidentu je Kolednik od Miloša Ojdanića prejel opravičilo, ki to sploh ni! Pa preberimo: »Iskreno se ti opravičujem za dretje in primitivno obnašanje, ki si ga  ne zaslužiš. Sem mislil, da se bom lahko zadržal, ampak ni šlo. Kot si najverjetneje opazil, nisem težil samo tebi. Vsem sem se  odločil povedat svoje osebno mnenje, kako jih dojemam. Še to. Opravičujem se ti za način in jakost govorjenja, nikakor pa to ne spremeni mojega osebnega mnenja. Lep pozdrav, Miloš Ojdanić.«

Kako se je na to odzval vodja MMC-Ja Luka Zebec? Zebec se je na Ojdanićev napad odzval z besedami češ, da ga je potrebno razumeti, saj so južnjaki nekoliko bolj temperamentni.

Kako pa vse skupaj komentira Aleksander Kolednik? »Izbruh kolega Miloša Ojdanića je očitno le uresničevanje sovražnih zapisov v Dosjeju MMC, katerih vrhunec predstavlja navedba Kaje Sajovic, da bi bilo potrebno "žužkljad" pobiti in zmetati v jame. Upam, da bodo odgovorni na MMC-ju in RTV-ju, ki so Dosje MMC mirno spregledali, tokrat ravnali bolj primerno.«

V normalni ustanovi bi takšen človek zaradi tega dobil brco v zadnjico, a kaj hočemo – govorimo vendarle o RTV, v kateri generalni direktor Marko Filli sovražno pisanje znano iz Dosjeja MMC razglasi tako rekoč za zasebno zadevo pisunov in programskim svetnikom jemlje pravico do obravnave teh neetičnih novinarskih izpadov. Kar sam je programski svet razglasil za nepristojnega!