Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

O Bezjaku po dopustu

Deli na:

Podpredsednik SDS Zvonko Černač je na današnji novinarski konferenci dejal, da bo poslanec Miran Bezjak vse listine glede izobraževanja na Gea College predstavil javnosti takoj, ko se vrne z dopusta. Takoj zatem se bodo do tega opredelili tudi v SDS, je še poudaril.

Podpredsednik SDS Zvonko Černač je na današnji novinarski konferenci dejal, da bo poslanec Miran Bezjak vse listine glede izobraževanja na Gea College predstavil javnosti takoj, ko se vrne z dopusta. Takoj zatem se bodo do tega opredelili tudi v SDS, je še poudaril.

V stranki sicer po njegovih besedah pričakujejo, da "bodo vsi njihovi poslanci ravnali v skladu s kodeksom", ki so ga kot poslanci edine stranke v DZ podpisali na začetku mandata. "V kolikor pa se izkaže, da kdo od nas ne ravna v skladu z omenjenim kodeksom, pa je treba potegniti ustrezne odločitve," je dejal.

Na vprašanje, zakaj so na spletni strani popravili podatek o Bezjakovi izjavi, je dejal, da je vse v zvezi s tem pred odhodom na dopust že pojasnil sam Bezjak, da pa je šlo za napako.

V poslanski skupini sicer po njegovem nimajo nobenih pristojnosti, da bi lahko preverjali izobrazbo posameznih svojih poslancev, "saj gre za osebne podatke, vsak posameznik, ki te podatke daje, pa je seveda sam odgovoren do tistega, kar posreduje v javnost in uradnim institucijam".

Bezjakov primer je po njegovem priložnost za novinarje, da "pogledajo še vseh preostalih 88 poslancev. Sliši se namreč marsikaj in mogoče se bo še kje našla kakšna napaka ali nepravilnost. Sliši se recimo, da ima nek poslanec SD, katerega priimek se konča na -ič, nekatere pomanjkljivosti glede tega," je dejal.

Zanikal je tudi "pisanja, da je tudi poslanec Branko Marinič lagal o svoji izobrazbi. To ni res, saj gre za to, da mu je bilo očitano, da je nekdo namesto njega opravljal nek izpit, ki sploh ni bil narejen," je dejal in dodal, da pa je kljub temu tudi v tem primeru "v interesu vseh, da se stvari razčistijo".

Glede sredine izjave predsednika DZ Pavla Gantarja, ko je dejal, da je zaradi takih dogodkov okrnjen ugled državnega zbora, pa je dejal, da je "zelo težko poslušal takšno moraliziranje. Še nedolgo tega je prav Gantar svojega strankarskega šefa Gregorja Golobiča vzel v celoti v bran, ko je šlo za mnogo hujše primere in se je v celoti zrušila paradigma, na kateri je Zares prepričala svoje volivce pred meseci. Mislim, da je zato prav, da imajo tisti, ki zasedajo najvišje državne funkcije, enak vatel do vseh," je še dejal.