markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

NSi: Neodgovorna, anarhistična obstrukcija Pozitivne Slovenije

Deli na:

Obstruirati tri točke redne seje DZ je izjemno neodgovorno, celo anarhistično dejanje, je v odzivu na obstrukcijo Pozitivne Slovenije pri sprejemanju davčnih zakonov ocenil poslanec NSi Jožef Horvat. Po njegovem mnenju vlada ne hiti "histerično, a zavedamo se, da zamujamo in moramo pospešeno sprejemati ukrepe, ki bodo konsolidirali javne finance".

Po Horvatovih ocenah preprosto nimajo časa, da bi novele zakonov, ki so jih danes sprejeli, sprejemali po rednem postopku. Sicer pa je šlo po njegovem mnenju le za spremembo nekaj členov zakonov in "vsak, ki ima voljo preučiti takšne predloge zakonov, imamo dovolj eno uro dela". Z danes sprejetimi zakoni pa, tako Horvat, dajejo gospodarstvu možnosti za razvoj.

"Danes smo si enotni v ugotovitvi, da je Slovenija v izjemno zahtevnem položaju. V zgodovinsko usodnih trenutkih smo Slovenci vedno znali stopiti skupaj in sprejeti dobre rešitve," je v izjavi za medije v DZ dejal Horvat. Toda stopiti skupaj "ne pomeni obstruirati sejo DZ ali sejo odbora".

Po njegovih besedah so pri sprejemanju rešitev za Slovenijo šele na začetku poti in je treba delati. Očitki Pozitivne Slovenije, da koalicija pri sprejemanju zakonov preveč hiti, po Horvatovih ocenah niso na mestu. Čas je denar, ob tem, ko poskuša vlada konsolidirati javne finance, poudarjajo v NSi.



Horvat je spomnil, da je Pozitivna Slovenija zaradi izkušenj v gospodarstvu med drugim ponosna na svojega predsednika Zorana Jankovića, zato v NSi ne morejo razumeti, da poslanci te stranke niso bili prisotni pri sprejemanju zakonov, ki dajejo zagon gospodarstvu.

Medtem je Horvat kritičen do predloga Pozitivne Slovenije, ki meni, da bi bila prava rešitev za konsolidacijo javnih financ dvig DDV. V NSi so namreč prepričani, da bi slednje zmanjšalo konkurenčnost gospodarstva in bi udarilo vse državljane.

Medtem pa po Horvatovih besedah predlagani varčevalni ukrepi vlade ne bodo prizadeli socialno najšibkejših. Istočasno pa vlada predlaga tudi ukrepe, ki omogočajo razvoj gospodarstva in tudi odpiranje novih delovnih mest, je poudaril poslanec in ocenil, da je najboljša socialna politika prav politika ustvarjanja novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.