nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinarji Dnevnika nezadovoljni

Deli na:
Novinarji Dnevnika nezadovoljni

Foto: Bobo

Na Dnevniku je razburjenje precejšnje. Največ nezadovoljstva je povzročil prihod Darijana Koširja kot šefa centralne redakcije, Vesna Vukovič (na mestu urednice poslovnih strani jo je zamenjala Suzana Kos) je nekam izginila, nekdanja urednica Dnevnika Suzana Rankov se je po sporu z lastnikom Bojanom Petanom (kot v. d. jo je zamenjal Miran Lesjak) spet nenadoma pojavila na straneh časnika s Kopitarjeve 2. Neuradno naj bi bila ureditev "kadrovskih razmer" in "nova zasedba" v Dnevniku pogoj NLB, da državna banka repogramira kredite tajkunu Petanu.

Zadnje kadrovske spremembe so pri Dnevniku povzročile kar nekaj nezadovoljstva, tako da se je sestal Občni zbor aktiva novinarjev na Dnevniku, predlagal tri sklepe, o njih pa se je izrekel aktiv novinarjev. Kot poroča naš vir, je glasovnice oddalo 52 članov aktiva, kar je večina. Prav tako so z večino sprejeli sklepe.

Tako upravo Dnevnika pozivajo k čimprejšnji objavi razpisa za imenovanje odgovornega urednika, ki bo uredništvo vodil s polnimi pooblastili. Vršilec dolžnosti urednika je po odstopu Suzane Rankov postal Miran Lesjak.

V drugem sklepu pozivajo Lesjaka, naj pri kadrovskih prerazporeditvah novinarjev upošteva dosedanje področje dela, ki ga je posamezni novinar pokrival, in naj takšnih odločitev ne sprejema brez soglasja posameznega novinarja.

V tretjem sklepu pa novinarji Dnevnika uredništvo pozivajo, naj pri upravi vztraja pri izboljšanju materialnih pogojev za nemoteno opravljanje dela v hiši, naj se zavzame za izpolnitev zahtev, ki jih je na upravo marca letos naslovil Aktiv novinarjev Dnevnika, in za zaposlitev tistih rednih honorarnih sodelavcev, ki vsakodnevno pripravljajo in urejajo vsebine za tiskane in spletno edicijo Dnevnika.