benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nov obračun z Reporterjem iz Janševe spletne greznice: zaradi članka o njegovi mestni svetnici, hčerki pokojnega Jožeta Zagožna, osebno diskvalificirali novinarja in natrosili kup laži

Deli na:
Nov obračun z Reporterjem iz Janševe spletne greznice: zaradi članka o njegovi mestni svetnici, hčerki pokojnega Jožeta Zagožna, osebno diskvalificirali novinarja in natrosili kup laži

Spletni portal Janševe televizije se je že zgodaj zjutraj agresivno odzval na naš članek o mestni svetnici SDS v Ljubljani Ani Zagožen, ki se s svojim razkošnim življenjem hvali na instagramu - Foto: bralec

Spletni portal Janševe televizije se je že zgodaj zjutraj agresivno odzval na naš članek o mestni svetnici SDS v Ljubljani Ani Zagožen, ki se s svojim razkošnim življenjem hvali na instagramu, pri čemer pa nam ni hotela odgovoriti, od kod ji denar za to.

Spletni portal Janševe televizije se je že zgodaj zjutraj agresivno odzval na naš članek o mestni svetnici SDS v Ljubljani Ani Zagožen, ki se s svojim razkošnim življenjem hvali na instagramu, pri čemer pa nam ni hotela odgovoriti, od kod ji denar za to.

Nedavno je praznovala svoj 32. rojstni dan in v zaledju Kopra priredila zabavo z živo glasbo, kuharji so pekli hobotnice in druge dobrote. Poleg tega je letos večkrat odpotovala z letalom na dopust po Evropi (Pariz, Varšavo, Madrid, Dalmacijo), na družbenih omrežjih razkazuje svoja oblačila, torbice, uživanje na golf igrišču in džakuziju.

Na naše vprašanje, od kod ji denar za vse to, kje je zaposlena in kakšne so njene delovne naloge, nam ni odgovorila. Dejala je le, da pomaga v družinskem podjetju, ni pa nam povedala, kaj tam dela in s čim se njihovo družinsko podjetje ukvarja.

Kot je znano, je Ana Zagožen hčerka pokojnega politika SDS Jožeta Zagožna, ki je bil poslanec, minister, predsednik uprave HSE in prvi nadzornik Petrola, hkrati pa je posloval s svojim podjetjem. Tožilstvo ga je sumilo, da naj bi prejel podkupnino v zadevi Patria, zato je bil eden od obtožencev v tem primeru. Zaradi njegove hude bolezni pa je tožilstvo zoper njega ustavilo kazenski pregon, nato pa je leta 2013 umrl.

Kljub temu pa je specializirano državno tožilstvo nadaljevalo finančno preiskavo zoper njegove dediče, saj so v njej ugotovili za 837.309 evrov nepojasnjene razlike med prihodki in odhodki pokojnega Jožeta Zagožna, zato je od družine zahtevalo izterjavo nekaj manj kot 810 tisoč evrov.

Foto: bralec - Boris Tomašič (prvi z desne), odgovorni urednik Janševe televizije, se na spletnem portalu rad skriva za psevdonimi

Sodišče je tudi odredilo zamrznitev dela njegovega premoženja, med njimi so 89 m2 veliko stanovanje na Hafnerjevi ulici v Ljubljani, 66 m2 veliko stanovanje na Prečni ulici v Portorožu, manjšo stanovanjsko hišo v Ljubnem ob Savinji, avtomobil hondo ter precej denarja (na računih pri UniCredit Banki in BKS v Celovcu), delnic in enot premoženjskih skladov, razpršene med vdovo, hčer in sina.

Tožilstvo je sprva predlagalo plombo tudi nad 40 m2 velikim stanovanjem na Topniški (ta je v lasti Marije Zagožen), ki pa ga je pozneje izvzelo. Zoper finančno preiskavo se je Marije Zagožen pritožila na ustavno sodišče, to pa je v podobni zadevi ugodilo pritožniku, zato je specializirano tožilstvo ustavilo tudi postopek zoper Zagožnove. VEČ NA POVEZAVI.

Postopek se torej ni ustavil zaradi tega, ker bi družina Zagožen (kot denimo v podobni zadevi Franc Kangler) dokazala izvor premoženja, ampak ker ga ustavno sodišče ni dovolilo. Zato se poraja vprašanje, ali ljubljanska mestna svetnica Ana Zagožen, ki je tudi članica sveta SDS in se zato pojavlja na fotografijah vodstva stranke, morda živi na račun nepojasnjenega premoženja.

V Reporterju pišemo o vseh politikih, ne glede na njihovo strankarsko pripadnost. V tokratni številki denimo razkrivamo omrežje stricev Alenke Bratušek, pišemo o Marjanu Šarcu in Zoranu Jankoviću, o mafijskih bančnih hobotnicah. Za nas ni nedotakljivih. Tudi dame in gospodje iz SDS to ne morejo biti!

Ne gre torej za nikakršne frustracije pisca teh vrstic, ker je pač neka mlada ženska dopustovala v Dalmaciji (koliko ljudi pa tja potuje z letalom in še isto leto v tri evropske prestolnice?), ampak, od kod ji denar za vse to. Mimogrede, tudi pisec teh vrstic pri 52 letih ne životari, kot natolcujejo v omenjeni greznici, ampak živi normalno življenje, verjetno še vedno boljše od slovenskega povprečja.

Zato se v strankarskem portalu SDS norčujejo iz državljanov, ki si komajda lahko privoščijo kakšen teden dni dopusta na Hrvaškem (Slovenija je itak zanje predraga); mnogi dopustujejo kar doma.

Ana Zagožen tudi ni nobena influencerka, ki bi zastonj potovala s turističnimi agencijami, saj ima komaj tisoč sledilcev, na instagramu tudi nikjer ne navaja turističnih agencij, ampak zgolj hotele, torbice in obleke.

Kot pišejo v strankarskem portalu SDS, naj bi bratu in mami pomagala voditi nepremičninsko agencijo, živela pa naj bi v »manjšem stanovanjcu« na Topniški v Ljubljani, v katerem skrbi za dva kunca. No, po uradnih podatkih, ki so jih objavili na uradni spletni strani SDS, ima prebivališče na Hafnerjevi ulici v Ljubljani, tudi sama se hvali, da je iz Šentvida. To stanovanje pa je bilo v času finančne preiskave zamrznjeno. VEČ NA POVEZAVI.

Zanimivo je tudi, da je Ani Zagožen stopila v bran skupina Generacija identitete, ki v sosednji Avstriji velja za skrajno desničarsko organizacijo. Kakšna je povezava med njo in to organizacijo, bomo razkrili v naslednji številki Reporterja.

Ob tem je treba dodati, da v Reporterju pišemo o vseh politikih, ne glede na njihovo strankarsko pripadnost. V tokratni številki denimo razkrivamo omrežje stricev Alenke Bratušek, pišemo o Marjanu Šarcu in Zoranu Jankoviću, o mafijskih bančnih hobotnicah.

O spornih poslih družine Janković smo pisali vse od leta 1998 že v našem predhodniku Magu in tudi pozneje v Reporterju, zadnja leta tudi o hinavskem sodelovanju med fanti iz SDS in ljubljanskim županom v primeru Ljubljanskih lekarn. Za nas ni nedotakljivih. Tudi dame in gospodje iz SDS to ne morejo biti!

VEČ V NOVI ŠTEVILKI REPORTERJA, KI JE ŽE PRI PRODAJALCIH ČASOPISOV IN V TRAFIKI24