Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Noro! Slovenska policija najprej klicala v mesnico, če je džihadist Žavbi v službi

Deli na:
Noro! Slovenska policija najprej klicala v mesnico, če je džihadist Žavbi v službi

Foto: Primož Lavre in FB

»Poklicala nas je policija in vprašala, ali imamo odprto. Potem so prišli aretirati Žavbija,« so za Reporter povedali v mesnici Halalko. Rok Žavbi, za katerim so italijanski organi pregona izdali mednarodno tiralico, saj ga sumijo novačenja ljudi z namenom terorizma, je namreč delal v mesnem centru na Rudniku v Ljubljani.

Slovenska policija se je v včerajšnjih Odmevih na nacionalni televiziji pritoževala, da jim Italijani ne zaupajo in da z njimi ne delijo informacij. Ampak če bi vedeli, kako poteka aretacija ljudi, ki jih sumijo terorizma (najprej pokličejo, se predstavijo, vprašajo »ali je kdo doma«, potem pridejo), bi mogoče Italijani želeli tudi aktivno sodelovati pri aretaciji, čeprav italijanski mediji poročajo, da je bila aretacija skupna akcija slovenskih in italijanskih policistov, ki jo je koordiniralo beneško tožilstvo.

Sicer so v mesnem centru Halalko še povedali, da je bil Rok Žavbi miren in dober človek, da niso vedeli, da bi bil kakorkoli povezan s terorizmom. »Če bi to vedeli, bi ga odslovili,« so zatrdili v mesnici, ki je v lasti podjetja Hame (v sodni register vpisano julija lani), ki je lani imelo slabih 22 tisoč evrov čistih prihodkov in dobrih 3.000 evrov izgube.

Slovenska policija je sicer v četrtek, 5. maja, prejela obvestilo, da so italijanski varnostni organi razpisali evropski nalog za prijetje in predajo 26-letnega slovenskega državljana Roka Žavbija. Naslednji dan so policisti po pripovedovanju zaposlenih v mesnici, kjer je Žavbi delal, dopoldne poklicali, ali imajo odprto (ob petkih imajo sicer med 12. in 14. uro zaprto). Ko so pritrdili, so prišli policisti. »Žavbi se ni upiral, bil je miren, policisti so bili korektni,« so povedali v mesnici, kjer vedo, da je bil Žavbi tudi v Siriji.

Spomnimo. Rok Žavbi se je na bojišče v Sirijo odpravil junija 2013 skupaj s kolegom Boštjanom Skubicem, septembra 2014 so nanj opozorili pri bosanski Državni agenciji za preiskave in zaščito (Sipa), in sicer med izvedbo hišnih preiskav v povezavi s teroristično mrežo pod vodstvom Bilala Bosnića. Slab mesec kasneje je preiskave opravila tudi slovenska policija,  Žavbija naj bi ob tem povabili le na "pogovor". Policija je kljub mednarodni tiralici in aretaciji sporočila, da »slovenska policija v zadnjem obdobju ni pridobila relevantnih podatkov, da bi se na območju Slovenije izvrševala oz. pripravljala kazniva dejanja v tej zvezi«.

Žavbi, ki ostaja v priporu, ves čas trdi, da je v Siriji deloval kot pripadnik zdravstvenih delavcev, saj je po izobrazbi zdravstveni tehnik. 

 

Dr. Damir Črnčec, nekdanji direktor Sove in OVS

Za Italijo in njihove varnostne organe je džihadist iz Slovenije, ki se je na Jesenicah islamsko radikaliziral, terorist. Za Slovenijo je turist v Siriji, sanitetnik in mesar. Slovenija postaja popolnoma neverodostojen partner v mednarodnem varnostnem okolju in "varna cona" za džihadiste v Evropi. In nato se čudijo, ker jim tuji varnostni organi ne zaupajo!

Aktualna oblast očitno podpira načrtno islamizacijo Slovenije. Tega enostavno ne bomo dovolili! Kakor tudi ne igranja z našo varnostjo!