horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 20. septembra

jerica zupan1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Po zraku so leteli tangice in ...

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

urgenca, rakičan, bolnica, murska-sobota, sb murska sobota, urgentni center Svet24.si

Oboroženi s palicami za golf in kiji so vdrli v ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

Ranko Babić in Nataša Njena.si

Ranko Babić zaradi lulčka ostal brez besed

ljubezen na deželi nikolina Njena.si

Stara znanca: Nikolina in Josip se poznata že pet...

Slovenija

Nezaslišano! Namesto, da bi ruskega veleposlanika izgnali, ta Slovencem soli pamet, naj volijo za Erjavca

Deli na:
Nezaslišano! Namesto, da bi ruskega veleposlanika izgnali, ta Slovencem soli pamet, naj volijo za Erjavca

Ruski veleposlanik v Sloveniji, Čečenec Doku Zavgajev, si je pred tokratnimi državnozborskimi volitvami privoščil neposredno vpletanje v slovenske volitve.

Kaj takšnega do zdaj ni storil še nobeden od tujih diplomatov v Sloveniji. V petek so v Odmevih na TV Slovenija poročali o slovesnem podpisu pogodbe med Geoplinom in ruskim Gazpromom o nadaljnji petletni dobavi ruskega zemeljskega plina Sloveniji. Pri podpisu je bil navzoč tudi proruski zunanji minister Karel Erjavec, nagovor pa je imel Doku Zavgajev.

VIDEO VELEPOSLANIKOVEGA NASTOPA (od 24:06)

V govoru je ruski veleposlanik poleg besedičenja o dobrih odnosih med Slovenijo in Rusijo izjavil nekaj, česar v »normalni« Zahodni državi ne bi storil nikoli. Neposredno je agitiral za Erjavčevo stranko Desus na prihajajočih volitvah:»Dodal bi še nekaj nič manj pomembnega. V Sloveniji poteka predvolilna kampanja, ki zahteva veliko odgovornosti in ni nekaj preprostega. Stranka, ki jo vodi minister Erjavec ima najbrž na tem področju kaj pokazati. Pripravljene ima konkretne dolgoročne programe.«

Nezaslišano! Namesto, da bi Slovenija nedavno izgnala ruske diplomate (na čelu z Zavgajevom), kar je storila velika večina naših zaveznic v zvezi Nato in članic EU, ruski veleposlanik sredi Slovenije agitira za Desus. In kdo je ta Čečen? Nekdanja najbolj trda linija sovjetske partije, bil je prvi sekretar Čečensko- inguškega pokrajinskega komiteja Komunistične partije Sovjetske zveze. Po razpadu SZ in boju Čečenov za samostojno državo je Zavgajev pobegnil iz Groznega v Moskvo in se udinjal Rusom v boju zoper čečenske borce za samostojnost. Na čelo te kavkaške republike se je vrnil skupaj z ruskimi tanki, mnogi Čečenci ga imajo za izdajalca, ki se je kot Judež Iškarijot za srebrnike prodal okupatorju.

Pred desetimi leti ga je Putin postavil za namestnika ruskega ministra za zunanje zadeve, nato je bil generalni sekretar tega ministrstva. Leta 2009 so ga poslali za veleposlanika v Slovenijo, ki postaja vse bolj podobna kakšni ruski guberniji. Ni čudno, da se tu počuti odlično, v večini Zahodnih držav tovrstni osebi sploh ne bi nikoli podelili agremaja- privolitve države gostiteljice, da lahko v njej opravlja diplomatsko delo.

loading...
Loading...