energije Dobra karma

Kipele bodo jeza, nežnost, strasti in vse vmes

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

kombi, spanec, vročina Svet24.si

Kaj nas čaka? Primorci bodo morda ponoči težje ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Nezaslišano! Namesto, da bi ruskega veleposlanika izgnali, ta Slovencem soli pamet, naj volijo za Erjavca

Deli na:
Nezaslišano! Namesto, da bi ruskega veleposlanika izgnali, ta Slovencem soli pamet, naj volijo za Erjavca

Ruski veleposlanik v Sloveniji, Čečenec Doku Zavgajev, si je pred tokratnimi državnozborskimi volitvami privoščil neposredno vpletanje v slovenske volitve.

Kaj takšnega do zdaj ni storil še nobeden od tujih diplomatov v Sloveniji. V petek so v Odmevih na TV Slovenija poročali o slovesnem podpisu pogodbe med Geoplinom in ruskim Gazpromom o nadaljnji petletni dobavi ruskega zemeljskega plina Sloveniji. Pri podpisu je bil navzoč tudi proruski zunanji minister Karel Erjavec, nagovor pa je imel Doku Zavgajev.

VIDEO VELEPOSLANIKOVEGA NASTOPA (od 24:06)

V govoru je ruski veleposlanik poleg besedičenja o dobrih odnosih med Slovenijo in Rusijo izjavil nekaj, česar v »normalni« Zahodni državi ne bi storil nikoli. Neposredno je agitiral za Erjavčevo stranko Desus na prihajajočih volitvah:»Dodal bi še nekaj nič manj pomembnega. V Sloveniji poteka predvolilna kampanja, ki zahteva veliko odgovornosti in ni nekaj preprostega. Stranka, ki jo vodi minister Erjavec ima najbrž na tem področju kaj pokazati. Pripravljene ima konkretne dolgoročne programe.«

Nezaslišano! Namesto, da bi Slovenija nedavno izgnala ruske diplomate (na čelu z Zavgajevom), kar je storila velika večina naših zaveznic v zvezi Nato in članic EU, ruski veleposlanik sredi Slovenije agitira za Desus. In kdo je ta Čečen? Nekdanja najbolj trda linija sovjetske partije, bil je prvi sekretar Čečensko- inguškega pokrajinskega komiteja Komunistične partije Sovjetske zveze. Po razpadu SZ in boju Čečenov za samostojno državo je Zavgajev pobegnil iz Groznega v Moskvo in se udinjal Rusom v boju zoper čečenske borce za samostojnost. Na čelo te kavkaške republike se je vrnil skupaj z ruskimi tanki, mnogi Čečenci ga imajo za izdajalca, ki se je kot Judež Iškarijot za srebrnike prodal okupatorju.

Pred desetimi leti ga je Putin postavil za namestnika ruskega ministra za zunanje zadeve, nato je bil generalni sekretar tega ministrstva. Leta 2009 so ga poslali za veleposlanika v Slovenijo, ki postaja vse bolj podobna kakšni ruski guberniji. Ni čudno, da se tu počuti odlično, v večini Zahodnih držav tovrstni osebi sploh ne bi nikoli podelili agremaja- privolitve države gostiteljice, da lahko v njej opravlja diplomatsko delo.

Loading...