vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Nezaslišano! Namesto, da bi ruskega veleposlanika izgnali, ta Slovencem soli pamet, naj volijo za Erjavca

Deli na:
Nezaslišano! Namesto, da bi ruskega veleposlanika izgnali, ta Slovencem soli pamet, naj volijo za Erjavca

Ruski veleposlanik v Sloveniji, Čečenec Doku Zavgajev, si je pred tokratnimi državnozborskimi volitvami privoščil neposredno vpletanje v slovenske volitve.

Kaj takšnega do zdaj ni storil še nobeden od tujih diplomatov v Sloveniji. V petek so v Odmevih na TV Slovenija poročali o slovesnem podpisu pogodbe med Geoplinom in ruskim Gazpromom o nadaljnji petletni dobavi ruskega zemeljskega plina Sloveniji. Pri podpisu je bil navzoč tudi proruski zunanji minister Karel Erjavec, nagovor pa je imel Doku Zavgajev.

VIDEO VELEPOSLANIKOVEGA NASTOPA (od 24:06)

V govoru je ruski veleposlanik poleg besedičenja o dobrih odnosih med Slovenijo in Rusijo izjavil nekaj, česar v »normalni« Zahodni državi ne bi storil nikoli. Neposredno je agitiral za Erjavčevo stranko Desus na prihajajočih volitvah:»Dodal bi še nekaj nič manj pomembnega. V Sloveniji poteka predvolilna kampanja, ki zahteva veliko odgovornosti in ni nekaj preprostega. Stranka, ki jo vodi minister Erjavec ima najbrž na tem področju kaj pokazati. Pripravljene ima konkretne dolgoročne programe.«

Nezaslišano! Namesto, da bi Slovenija nedavno izgnala ruske diplomate (na čelu z Zavgajevom), kar je storila velika večina naših zaveznic v zvezi Nato in članic EU, ruski veleposlanik sredi Slovenije agitira za Desus. In kdo je ta Čečen? Nekdanja najbolj trda linija sovjetske partije, bil je prvi sekretar Čečensko- inguškega pokrajinskega komiteja Komunistične partije Sovjetske zveze. Po razpadu SZ in boju Čečenov za samostojno državo je Zavgajev pobegnil iz Groznega v Moskvo in se udinjal Rusom v boju zoper čečenske borce za samostojnost. Na čelo te kavkaške republike se je vrnil skupaj z ruskimi tanki, mnogi Čečenci ga imajo za izdajalca, ki se je kot Judež Iškarijot za srebrnike prodal okupatorju.

Pred desetimi leti ga je Putin postavil za namestnika ruskega ministra za zunanje zadeve, nato je bil generalni sekretar tega ministrstva. Leta 2009 so ga poslali za veleposlanika v Slovenijo, ki postaja vse bolj podobna kakšni ruski guberniji. Ni čudno, da se tu počuti odlično, v večini Zahodnih držav tovrstni osebi sploh ne bi nikoli podelili agremaja- privolitve države gostiteljice, da lahko v njej opravlja diplomatsko delo.

Loading...