pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neurja povzročila poplave in podirala drevesa

Deli na:

Neurja z močnim vetrom so včeraj ponekod po državi povzročila škodo. Voda je zalila kletne prostore nekaterih hiš, podrtih je bilo več dreves, ki so ovirala promet, zaradi obilnega deževja so se v Dravo izlile fekalije, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje.

Voda je nekatere stanovanjske hiše zalila v Škofljici, v Sodražici in Mariboru, dežurne službe so s cestišč na območju Ljubljane in ponekod na Štajerskem v več primerih odstranjevale podrto drevje ter s cestišč čistile nanešeno zemljo.

V Mariboru je zaradi obilnega deževja, ki je napolnilo kanalizacijsko omrežje, prišlo do izlitja fekalij v Dravo. Na območju Maribora je okoli 13. ure sicer nastalo več neviht, nekatere so presegle opozorilni prag za ujmo.

Agencija RS za okolje opozarja, da so ob izraziti hladni fronti drevi še možni močnejši nalivi, sunki vetra ter krajevno tudi toča. Na Primorskem bo zapihala močna burja, katere najmočnejši sunki bodo presegli 100 kilometrov na uro. Meteorologi pričakujejo, da se bo nevihtna aktivnost širila proti jugu, najkasneje pa naj bi dosegla Obalo, kjer nevihte pričakujejo v prvem delu noči.