benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nepotrebni nepremičninski posli Mobitela

Deli na:

V zadnjih letih je bilo sprejetih kar precej poslovnih nepremičninskih odločitev v telekomunikacijskem velikanu Telekomu. Šlo je za nakup in najetje nepremičnin, ki so se nekaterim zdele nekoliko sporne. Pa poglejmo po vrsti. Prvi od objektov, ki jih je po naših informacijah Telekom kupil po hčerinski družbi Mobitel, je nepremičnina na Vojkovi cesti 58 v Ljubljani.

Prodajalec je bilo podjetje Avto-Phone oziroma podjetje Akustika Group (v lasti Aleksandra Jereba, nepremičninskega mogotca, ki ga uvrščajo v tranzicijsko omrežje Bojana Petana in Gregorja Golobiča), ki je konec avgusta lani prevzela Avto-Phone. Očitki, ki so v tem primeru leteli na Telekom, so bili usmerjeni v smotrnost takega nakupa, ki naj bi bil predvsem v škodo Telekoma in v korist Akustike Group.

Pri tej firmi se je Telekom (spet po Mobitelu) že prej odločil vzeti v najem poslovne prostore na Nazorjevi ulici 8. V teh prostorih je po naših informacijah uradoval Primož Jantolek, uslužbenec Mobitela in član stranke SD. Telekom je prostore na svoje stroške popolnoma prenovil. Najemno pogodbo so po dveh letih prekinili. Najemna pogodba med Telekomom (oz. Mobitelom) in Avto-Phonom (oz. Akustiko Group) naj bi nazadnje bila sklenjena še za prostore na naslovu Lužiško-srbska ulica 45 v Ljubljani (šlo naj bi za dve hiši). Tudi o smotrnosti tega posla se marsikdo sprašuje.

VEČ V TISKANI IZDAJI