benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nedeljski lizunski TV intervju Lada Ambrožiča

Deli na:

Včerajšnji intervju Lada Ambrožiča – ata Novljan z generalnim direktorjem RTV Markom Fillijem je ponoven dokaz, v kako globoko neprofesionalno brezno je padla nacionalna televizija! Gre za čisti primerek pogovora, ki medicinsko rečeno povzroča hujše oblike diabetesa oziroma celo neozdravljive sladkorne bolezni.

To, kar v zadnjih dveh letih prileti iz nacionalne televizije, je že brez takšnih intervjujev dovolj hudo. Ambrožič, ki v glavnem samega sebe že leta kuje med novinarske zvezde, pa je s pogovorom z generalnim direktorjem televizije iznašel novo novinarsko zvrst – lizunski intervju.

Ne bom obnavljal pogovora, ampak naj samo povem, da je Filliju večkrat omenil, da je razumen, pa pameten človek, umirjen in podobno brez enega samega neprijetnega vprašanja, pa bi jih lahko bilo nekaj deset.  Na trenutke je kamere celo zabeležila vtis, da je bilo intervjuvancu tu pa tam kar nerodno, še posebej, ko je moral korektno odgovarjati na Ambrožičeve izmišljotine in obtožbe bivšega vodstva RTV, ki naj bi si izplačevalo gromozanske plače in počelo še kaj hujšega.

Lado Ambrožič – ata Novljan je tudi dokazal, da se na svoje intervjuje – tudi na tega zadnjega – pripravlja kakšne tri minute in da v glavnem ne ve nič in o tem nič sogovornike tudi sprašuje. Oziroma, lamentira in predava in če ostane še kaj časa, lahko sogovornik kaj malega pove. Filliju tako ni postavil nobenega pravega, pa četudi malo zoprnega vprašanja, ker ni bilo časa, ali natančneje rečeno: v kontekstu novinarske zvrsti lizunskega intervjuja to pač ne pride v poštev.

Če se kdo hoče dodobra poučiti in naučiti, kaj TV intervju ni, naj si ogleda vse Ambrožičeve nedeljske intervjuje. In še vprašanje Ambrožiču, ki je bivšemu vodstvu podtikal neznosne količine denarja: kolikšna je vaša varovana plača in s čim si jo zaslužite?