oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nastanitev za Janševe varnostnike? MNZ zakupil sobo v Dobrni

Deli na:

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je za dve leti zakupilo dvoposteljno sobo v Termah Dobrna, cena zakupa pa je 48 evrov za dve osebi na dan, so povedali v službi za odnose z javnostmi na ministrstvu. Po poročanju spletnega portala zurnal24.si je hotelska soba namenjena uslužbencem s centra za varovanje in zaščito.

Na ministrstvu za notranje zadeve so povedali, da za najem prostorov za varnostnike običajno uporabljajo policijske nastanitvene zmogljivosti. "Če to ni mogoče, se odločamo za najem drugih prostorov. Izbira je odvisna od več dejavnikov, predvsem od specifike varovanja določnih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov. Pri tem upoštevamo varnostni vidik in iščemo najbolj časovno in finančno optimalne rešitve," so pojasnili v službi za odnose z javnostmi.

Hotelsko sobo v Termah Dobrna so na ministrstvu najeli na podlagi drugega odstavka 20. člena zakona o javnem naročanju, po katerem predhodna objava obvestila o naročilu ni potrebna. Povabilo k oddaji ponudbe so poslali trem potencialnim ponudnikom, do roka pa so dobili le ponudbo Term Dobrna, so povedali na ministrstvu.


Na MNZ so pojasnili, da so se po pogajanjih dogovorili za ceno 48 evrov na dan za dvoposteljno sobo, cena zakupa garaže za dve vozili pa je 4,8 evra na dan. Pogodbo so sklenili 21. maja, prekinejo pa jo lahko kadarkoli, so povedali.

Na ministrstvu so zapisali še, da konkretno izpostavljanje podatkov o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov otežuje izvajanje policijskega dela in povečuje tveganja za varovano osebo, zato več informacij o tem, komu je namenjena hotelska soba, niso posredovali.

Spletni portal zurnal24.si je pisal še, da na ministrstvu niso odgovorili na vprašanje, ali varnostnik in voznik, ki prenočujeta v hotelu, varujeta oziroma prevažata predsednika vlade Janeza Janšo. Ta namreč živi v Šentilju pri Velenju, kar je dobrih deset kilometrov stran od Dobrne, so zapisali na portalu.