pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Napad po naročilu? Z nožem in pestmi nad sodelavko Matica Munca

Deli na:

Neznanci so pretepli in porezali 20-letno aktivistko svetovalnice Akcija!, njen sodelavec Matic Munc pa je prepričan, da je šlo za načrten napad z namenom ustrahovanja.

Neznanci so v ponedeljek na območju Viča v Ljubljani napadli 20-letno dekle, šlo naj bi za aktivistko svetovalnice Akcija!, je poročal spletni portal siol.net. Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je o napadu obvestil policijo, ki pa bo zbrane dokaze predala pristojnemu tožilstvu, so za STA povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Kot pojasnjujejo na Policijski upravi Ljubljana, sedaj zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka in iščejo storilce. O dokazih bodo obvestili tudi pristojno tožilstvo, so zapisali.

Kot poroča omenjeni spletni portal, gre za aktivistko psihosocialne svetovalnice Akcija!. Matic Munc iz svetovalnice pa je za siol.net povedal, da gre za ustrahovanje, saj je bilo dekle na poti do njega. Po njegovih besedah so trije neznanci dekle grdo porezali in pretepli, tako da je še vedno na travmatološkem oddelku UKC.


"Gre za ustrahovanje in prepričan sem, da so napadalci delali po naročilu. Ni šlo za klasičen rop, saj so ji nahrbtnik le prebrskali in očitno hoteli pridobiti kakšne papirje," je še dejal Munc.

Kos: Nisem dajal navodil za skrivanje otroka

Drago Kos je včeraj potrdil sodelovanje z Muncem in Akcijo! v primeru koroške deklice - Munc je v ponedeljek dejal, da se je "vse odvijalo po navodilih Draga Kosa" - a zanikal, da bi dajal nasvete za skrivanje otroka. Z Muncem sva se sestala le enkrat, dan pred njegovim priporom, je dejal za Slovenske novice.

"Ves čas sem se trudil, da bi policija in tožilstvo raziskala sum spolne zlorabe deklice," pravi o svojem sodelovanju. V času, ko je bil Munc v priporu, se je Kos srečal tudi z njegovo ženo Jernejo.