pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadaljujejo se zaslišanja osumljenih članov kriminalnih združb

Deli na:

Dežurni preiskovalni sodnici na ljubljanskem okrožnem sodišču sta do 17.30 zaslišali šest od 10 sodno pridržanih oseb, osumljenih prepovedane trgovine z drogami in orožjem, ki so jih policisti pridržali v petkovi kriminalistični akciji.

Za eno osebo so odredili hišni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, za štiri osebe pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, za eno osebo pa pripor zaradi ponovitvene nevarnosti ter begosumja. Zaslišanja se potekajo, so sporočili s sodišča.

Na kranjskem okrožnem sodišču so medtem danes zaslišali še vseh devet osumljencev prepovedane trgovine z drogami in orožjem, ki jim je bilo v soboto odrejeno sodno pridržanje. Osmim je preiskovalna sodnica po današnjem zaslišanju odredila pripor. Na Gorenjskem tako od približno 30 prijetih v petkovi akciji za zapahi ostaja 10 osumljencev.

V petkovi policijski akciji, v kateri je sodelovalo več kot 350 policistov in kriminalistov, so sicer pridržali okoli 60 osumljenih, a so do večera približno polovico že izpustili.

V več kot 70 hišnih preiskavah so policisti zasegli večjo količino prepovedanih drog in različnega orožja. Akcija je del obsežne kriminalistične preiskave, ki poteka od leta 2010, pridržani pa naj bi bili člani in voditelji več mednarodnih kriminalnih združb.