Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na jahti s Pahorjevo princeso Simono

Deli na:

Nekdanja Pahorjeva desna roka Simona Dimic se  sonči na 22-metrski jahti svojega partnerja Romana Horvata. Tomaž Lovše je svojo 34-metrsko Anito zasidral v Monaku - ko je ne uporablja, jo oddaja za 75 tisoč evrov na mesec. Pri Reporterju smo sestavili seznam lastnikov največjih jaht med Slovenci in prečesali marino v Novigradu v hrvaški Istri.

Nekdanja Pahorjeva desna roka Simona Dimic se  sonči na 22-metrski jahti svojega partnerja Romana Horvata. Tomaž Lovše je svojo 34-metrsko Anito zasidral v Monaku - ko je ne uporablja, jo oddaja za 75 tisoč evrov na mesec. Pri Reporterju smo sestavili seznam lastnikov največjih jaht med Slovenci in prečesali marino v Novigradu v hrvaški Istri.

Objavljamo letošnji seznam največjih jaht in jadrnic, registriranih v Sloveniji. Največje jahte v lasti Slovencev so še vedno registrirane in privezane v tujini, prvo mesto je zadržal Tomaž Lovše s 34 metrsko luksuzno jahto tipa leopard, v Novigradu pa smo našli 22 metrov dolgo jahto vrste princess, na kateri se rada sonči Simona Dimic, nekdanja šefinja kabineta Boruta Pahorja.

Lastnik Diners Cluba Slovenija in predsednik Smučarske zveze Tomaž Lovše ima v lasti prestižno 34-metrsko jahto Anita, tipa leopard, in 34 17 metrov dolgo jadrnico Grand Soleil. Še vedno sta registrirani v kneževini Monako in privezani ob bok drugim primerljivim ali še večjim plovilom v lasti bogatašev z vsega sveta.

Ponaša se z vrhunsko avdio in video opremo v vsaki od razkošnih kabin, od katerih je glavna široka kar šest metrov. Za ponazoritev velikost lahko navedemo, da je odprti salon velik 60 kvadratnih metrov, v jedilnici za deset oseb sta dve zofi. Posadka (vsaj pet oseb) ima svoje ločene kabine; jahta pri hitrosti 27 vozlov porabi v povprečju 600 litrov goriva, najvišja hitrost je občudovanja vrednih 44 vozlov (več kot 80 kilometrov na uro), do katere jo poženejo trije motorji s skupno močjo 7.200 konjev.

Kolikšna je vrednost obeh plovil, Lovše ne ve, saj ju nima namena prodati, poznavalci pravijo, da bi zanjo v teh kriznih časih težko iztržili več kot štiri mio. evrov. Lovše jo skupaj uporablja kakšen mesec dni na leto, sicer pa jo oddaja podružbe Edmistion za 75 tisoč evrov. Tudi pri oddajanju se zelo pozna kriza, saj je bila še lani cena najema za teden dni 95 tisoč evrov.

Princess za Pahorjevo princeso
Jahta, ki je lani najbolj razburila Slovence, je privezana v bližnjem Novigradu, na njej pa so posneli Simono Dimic, nekdanjo šefinjo kabineta premierja Boruta Pahorja. S predsednikom vlade še vedno ohranjata prijateljski odnos, pred nekaj dnevi so ju znova zalotili skupaj. Iz Pahorjevega kabineta so pojasnili, da je šlo za srečanje osebne narave, Dimičeva ga ni hotela komentirati.


Ali je kdaj gostila premierja na 22 metrov dolgi jahti princess V70, ne vemo, gre pa za eno največjih in najlepših jaht v novi marini v Novigradu, ki je s 365 privezi manjša od portoroške, jo pa pošteno prekaša po številu in dolžini jaht. Približno deset odstotkov lastnikov ali uporabnikov tamkaj privezanih jaht je Slovencev.
 
Jahta Pelagus, na kateri so opazili Dimičevo, je v lasti oziroma v najemu njenega partnerja Romana Horvata, lastnika turistične agencije Escape, kateri se je promet v času Pahorjeve vlade povečal za 30-krat: z 36 tisoč evrov na kar 2,2 milijona evrov. Registrirana je v Avstriji, poznavalci so nam razložili, da avstrijske lizinške hiše ponujajo ugodnejše pogoje od slovenskih, registracija v tujini pa zagotavlja tudi manj možnosti za razkritje doma.

Lani je Simona Dimic v pogovoru za TV Slovenija nonšalantno dejala, da jahta ni njena, niti ni Horvatova, in dodala, da je ne zanima, v čigavi lasti je, potrdila pa je, da je bila na tej jahti, a »tudi še na kakšni drugi«. Če Horvat jahto še vedno odplačuje avstrijski lizinški hiši, potem formalno res ni njegova.

Po ocenah je vredna okoli milijon evrov, mesečni obrok za najem pa naj bi bil okoli 15 tisoč evrov. Na jahti so dve luksuzni večji in ena manjša kabina za šest gostov in dva člana posadke. Pod je iz tikovega lesa, v vsaki kabini je plazma TV- in DVD- predvajalnik, na razpolago je večja dnevna soba.

VEČ V TISKANI IZDAJI