profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na finančno ministrico ima izredno močan vpliv »beli mag« Dragutin Barušić

Deli na:
Na finančno ministrico ima izredno močan vpliv »beli mag« Dragutin Barušić

Foto: Bobo

Minuli teden je postala finančna ministrica Republike Slovenije in tudi prva ženska na enem najodgovornejših in najvplivnejših položajev v državi. A Slovence so bolj kot strokovne reference, proračunski načrti ali nedavno predstavljen predlog davčne reforme, pri kateri je Mateja Vraničar Erman sodelovala, zanimale njene strategije za boj z demoni.

Nova finančna ministrica je v kultu, so nekaj ur pred potrditvijo Vranič Ermanove razkrile Finance, ki so poudarile njeno članstvo v Društvu Zdrava atmosfera (ZA). Karkoli ZA je, ideje, še bolj pa besede in početje članov, tudi Vraničar Ermanove, zunanjemu opazovalcu najmanj privzdignejo obrvi. V ospredju je že kar oboževanje voditelja društva Dragutina Barušića, ki mu pravijo učitelj. Pa prerok, svetnik in angel varuh, beli mag, jasnovidec, zdravilec in še kako ga opisujejo, ga častijo in že kar v nebo povzdigujejo člani društva.

Ena od članic društva ga je celo primerjala s krščanskim Bogom v pogovoru za 24ur. Tak odnos do vodje že zelo spominja na religijo in najmanj kult osebnosti Barušića. Dodajte k temu še namen društva, ki ga lahko zelo splošno povzamemo kot prispevek k izboljšanju stanja človeške družbe, bolj konkretno pa vključuje elemente religije, kot so molitve in evangeliji, članstvo se tudi rado zateka k uporabi pojmov črna magija, krivoverstvo, angeli in že omenjeni demoni.

Za Zdravo atmosfero je Vraničar Ermanova sodelovala v nenavadnem predstavitvenem videu društva. V filmčku, očitno namenjenem medijem, je zaigrala v izstopajočem segmentu, v katerem je govora o iluminatih, o treh dneh teme, če človek ne bo postal človečen, pa o  zastrupljanju človeštva s farmacijo, gensko spremenjeno hrano, epidemijami, globalnim segrevanjem in naravnimi katastrofami. Njen nastop se konča z odlomkom iz grozljivke Constantine, v kateri Keanu Reeves igra naslovnega lovca na demone – v prikazanem posnetku uniči trop peklenščkov. Ni jasno, kaj je namen takega vložka v sicer amatersko narejenem videu, še manj, zakaj mu je dodanih tudi nekaj sekund posnetka pošasti  iz znanstvenofantastične grozljivke Osmi potnik 4.

Zdrava atmosfera pa niso le bizarni videi. Vraničar Ermanova društvu in Barušiću pripisuje zasluge za rešitev iz njenih stisk. Da je zaradi učitelja postala bolj »sproščena, radostna, prisotna v trenutku, s tem pa boljši človek, ki lahko dodaja vrednost tudi drugim ljudem, ki prihajajo v stik z mano«. Nova ministrica vztraja, da sta njeno sodelovanje v Zdravi Atmosferi in odnos z učiteljem Barušićem njena zasebna zadeva in da zmore ločiti zasebno življenje od profesionalnega. Ob ministrici je član Zdrave atmosfere tudi njen soprog Blaž Erman, ki ga je očitno spoznala prav v ZA. V pred leti na spletni strani Zdrave atmosfere objavljeni zahvali učitelju Barušiću je navedena še kot Mateja Vraničar, med člani, ki so se zahvaljevali, pa je tudi Erman.

Zanimivo je, da so na spletni strani društva navedena »darila« Zdrave atmosfere slovenski vladi in posamičnim ministrstvom. V imenu »rasti prijateljstva in razvoja plemenitosti« je Zdrava atmosfera med drugim obdarovala tudi finančno ministrstvo, dar pa je tale dobronameren nasvet: »Finančni tokovi so tako kot vodni tokovi, če pretok preneha, vse stoji.« Glede na to, da je Vraničar Ermanova na ministrstvu zaposlena že 23 let, so slovenske finance, vsaj z vidika društva, v dobrih rokah.

Tega mnenja je domnevno tudi premier Miro Cera, ki pravi, da je dobro, če je ministrica zasebno članica skupnosti, ki pomaga ljudem. Da ima nanjo izredno močan vpliv »beli mag« Barušić in da v videu govori o zarotah vsemogočnih tajnih organizacij, padcu apokaliptične teme in divjanju demonov, Cerarja ne moti.