sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

MSi: Vrnite denar študentom

Deli na:

Mlada Slovenija, podmladek stranke NSi, bo zaradi sesutja Margentovega elektronskega sistema plačevanja študentske prehrane zahtevala vračilo preplačanega kosila. Študenti so morali zaradi nedelovanja sistema plačati polno in ne subvencionirano ceno kosila.

Mlada Slovenija, podmladek stranke NSi, bo zaradi sesutja Margentovega elektronskega sistema plačevanja študentske prehrane zahtevala vračilo preplačanega kosila. Študenti so morali zaradi nedelovanja sistema plačati polno in ne subvencionirano ceno kosila.

Izjava za javnost MSi:

»MSI BO ZBIRALA PODPISE MED ŠTUDENTI IN VLOŽILA ZAHTEVKE ZA VRAČILO PREPLAČANEGA ŠTUDENTSKA KOSILA«
 
Jernej Vrtovec, predsednik Mlade Slovenije – podmladka NSi je na današnji novinarski konferenci spregovoril o včerajšnjem sesutju sistema subvencionirane študentske prehrane.

Včeraj nekaj po 12. uri se je novi sistem v večini gostinskih lokalov v Ljubljani, Mariboru in Kopru popolnoma sesul. Študenti so svoj obrok plačali po polni ceni in ne subvencionirani. »Mlada Slovenija - podmladek NSi bo po analogiji vračila denarja za preplačano elektriko vložila zahtevek, da se študentom, ki so včeraj plačali polno ceno študentskega obroka, vrne denar v višini 2,62 evra, koliko znaša subvencija v skladu z zakonom. Gre za kršitev zakonodaje s strani ŠOS-a in podjetja Margento. Podmladek Nove Slovenije bo zato med študenti, ki so neupravičeno plačali polno ceno kosila, začel zbirati podpise zahtevkov za vračilo denarja in vložil odškodninske tožbe v imenu podpisanih študentov«, je dejal Vrtovec.

 
Sistem naj bi se včeraj sesul zaradi preobremenjenosti. »Kako je možno, da je bil sistem preobremenjen 1. septembra, ko še študijsko leto sploh še ni začelo. Le kaj se bo zgodilo 1. oktobra, ko se bo začelo študijsko leto in bo sistem mnogo bolj obremenjen kot pa včeraj, saj bo študentski obrok koristilo kar petkrat več študentov«. V skladu z zakonom ima študent pravico do subvencioniranega študentskega obroka v višini 2,62 evra.
 
Predsednik MSi je še dejal, da je »novi sistem subvencioniranja študentske prehrane je popolnoma nefunkcionalen. Je najslabši možni sistem in je v škodo slovenskim študentom. Na nefunkcionalno sistema v Mladi Sloveniji – podmladku NSi opozarjamo že več kot eno leto. Testno obdobje za ta sistem je že mimo in danes bi moral nemoteno delovati«.
 
Nad sistemom se danes zgražajo tudi gostinci, saj je sistem počasen, nastajajo daljše vrste. Ponekod (menza v Rožni dolini itn.) je čakalna vrsta za nakup študentskega obroka pol ure. Veliko je tudi lokalov, v katerih ni pokritosti s mobitelnim signalom, zato je nakup študentskega obroka nemogoč.
 
»Dejstvo je, da je novega sistema najbolj veselo podjetje Ultra in njen solastnik minister Gregor Golobič, ki ima od vsake transakcije preko mobitela 6 centov več na svojem bančnem računu. Sprašujemo se, ali je bilo zaradi tega na razpisu izbrano podjetje Margento, hčerinsko podjetje Ultre?«, je zaključil predsednik podmladka.