nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

MOL spremenil namembnost ljubljanskega zemljišča v lasti Baze Dante

Deli na:

Podjetje Baza Dante, prek katerega se je po dokumentih Dursa v podjetje KLM prelilo 400.000 evrov, ima v Ljubljani zemljišče, ki mu je MOL julija 2010 s sprejetim občinskim prostorskim načrtom spremenila namembnost. Namembnost je bila spremenjena iz površin, namenjenih za inštitute, šolstvo in zdravstvo, v stanovanjsko gradnjo, poroča POP TV.

Po poročanju televizije, zemljiška knjiga in prostorski načrti razkrivajo, da ima podjetje Baza Dante, okoli 15.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Ljubljani ob obvoznici.

Omenjeno zemljišče je okoli 100 metrov oddaljeno od zemljišča, ki ga ima v lasti podjetje Electa, ki je v lasti družine ljubljanskega župana Jankovića. Obema pa je MOL julija 2010 spremenila namembnost. Po poročanju POP TV je podjetje Baza Dante pet mesecev pred spremembo občinskega načrta odkupila zemljišča od 20 lastnikov.

POT TV še poroča, da je imela ljubljanska občina na omenjeno zemljišče predkupno pravico, a je ni uveljavila, zato je zemljišče kupila družba Baza Dante.


POP TV je v nedeljo poročala, da je tožilstvo 6. januarja naznanilo sum kaznivih dejanj, saj je bilo pri analizi transakcijskih računov ugotovljeno, da je družba Grep 2. novembra 2010 od ljubljanske občine za gradnjo stadiona v Stožicah prejela dobrih 11 milijonov evrov in avgusta lani še skoraj štiri milijone evrov.

Pol milijona evrov občinskega denarja je Grep, ki ga vodi Uroš Ogrin, po poročanju televizije sedem dni pozneje, 26. avgusta, nakazal podjetju Baza Dante, kjer je direktor Boštjan Stamejčič, sicer vodja projektov na Electi. Ta je v lasti sinov ljubljanskega župana.

Baza Dante je nato še isti dan 400.000 evrov nakazala podjetju KLM Naložbe, ki je v 62,5-odstotni lasti ljubljanskega župana Zorana Jankovića, in nekaj dni pozneje še 100.000 evrov rokometnemu klubu Krim, v katerem je Janković več let deloval kot predsednik, danes pa je častni predsednik kluba.

A kot včeraj piše Delo, dokumenti dalje razkrivajo, da je Baza Dante slabih 400.000 najprej nakazala Electi, ta pa jih je naprej z asignacijsko pogodbo na račun KLM Naložb. Damijan Janković je za Delo razložil, da je bil razlog za prenos denarja z računa Baze Dante na račun Electe prodaja stanovanja v Senožetih in poslovnega prostora v Tolminu, natančneje na Mestnem trgu 3.