amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Mobing nad urednikom

Deli na:

Odgovorni urednik na Slovenski tiskovni agenciji Borut Meško je na današnji novinarski konferenci zavrnil očitke, ki jih po njegovih besedah nanj naslavlja direktor STA Bojan Veselinovič. Meni, da direktor nad njim izvaja mobing.

Odgovorni urednik na Slovenski tiskovni agenciji Borut Meško je na današnji novinarski konferenci zavrnil očitke, ki jih po njegovih besedah nanj naslavlja direktor STA Bojan Veselinovič. Meni, da direktor nad njim izvaja mobing.

Meško je dejal, da je iz enega od direktorjevih sporočil razumel, da mu mora poročati o presežkih in pomanjkljivostih pri posameznem novinarju. "Razumel sem, da naj ovajam svoje sodelavce," je dejal.

Pojasnil je, da je možno, da dobi odpoved v roku enega tedna. Gre za dva postopka, in sicer za razrešitev z mesta odgovornega urednika in za izredno odpoved delovnega razmerja zaradi hujših kršitev. Ta hujša kršitev je po njegovem ta, da ni pripravil pisnega programa prilagoditve STA novim razmeram. Napovedal je, da bo zelo verjetno iskal pravico na sodišču.

Nekdanji urednik notranjepolitične redakcije STA Uroš Urbanija je dejal, da je direktor sam priznal, da se "stvari dobro pokrivajo in da projekt evropskih volitev dobro teče". Dejal je, da je oba prosil, naj se usedeta in pogovorita.

Nekdanji urednik na Dnevniku Igor Mekina je menil, da morajo novinarji stopiti skupaj in se upreti pritiskom ne glede na to, "ali nas imajo za leve ali desne". Uredniške zadeve morajo ostati uredniške in uprava se ne more vpletati v to, je poudaril.

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov Igor Kršinar pa je povedal, da bo v primeru, če bo Meško izgubil službo, za to kriv predsednik vlade Borut Pahor, saj je bila vlada tista, ki je imenovala Veselinoviča za direktorja.

Direktor STA Bojan Veselinovič je 13. oktobra začel postopek za razrešitev Boruta Meška s funkcije odgovornega urednika STA. Kot je direktor zapisal v pismu zaposlenim, je z začetkom postopka seznanil Meška in mu posredoval obrazložitev hujše kršitve njegovih obveznosti.