Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mlada Slovenija: Branje Hlapcev tako nesmiselno kot Stanovnikovo grmenje

Deli na:

Mlada Slovenija, podmladek NSi, je kritična do sodelovanja ŠOU v Ljubljani v protestni akciji branja Cankarjevih Hlapcev pred slovenskim parlamentom. Končna  oblika varčevalnih ukrepov še ni dokončna, zato se v MSi sprašujejo o namenu akcije. "Je to nasprotovanje vladi za vsako ceno," sprašujejo. Argumenti protestnikov in ŠOU so po mnenju podmladka prav tako nesmiselni kot "Stanovnikovo grmenje na govorniškem odru," branje Hlapcev primerjajo z letošnjim nastopom predsednika borčevske organizacije Janeza Stanovnika v Dražgošah.

Objavljamo izjavo MSi:

»BITI ODGOVOREN NE POMENI BITI HLAPEC«

V Mladi Sloveniji, podmladku NSi smo začudeni nad pridružitvijo ŠOU v Ljubljani k protestni akciji branja Cankarjevih Hlapcev, ki se dogaja danes, 9. maja nasproti slovenskega parlamenta. S to akcijo želijo izraziti nasprotovanje varčevalnim ukrepom, ki jih oblikuje vlada in za njih išče soglasje s socialnimi partnerji.
 
Ne vidimo smisla v tem, da ŠOU v Ljubljani protestira proti nečemu česar sploh še ne pozna, saj končna oblika varčevalnih ukrepov zaradi pogajanj še ni dokončna, zato se sprašujemo kakšen je  glavni namen njihove akcije, Je to nasprotovanje vladi za vsako ceno, ne glede na okoliščine? Poleg tega predvideni varčevalni ukrepi nimajo večjega vpliva na študente in njihov status, s čimer smo v Mladi Sloveniji zadovoljni.
 
Nesmiselno se nam zdi tudi protestiranje proti varčevalnim ukrepom na podlagi sklicevanja na pojem "hlapci". Vlada namreč intenzivno išče kompromis, se pogaja o ukrepih in posluša druga mnenja, kar vsekakor ni značilno za hlapčevski odnos, zato se nam zdi takšen protest za lase privlečen.
 
Ob vsem tem nas zanima, če se je ŠOU udeležil nedavnega dražgoškega predavanja Janeza Stanovnika o hlapcih, saj so njihovi argumenti o hlapčevstvu prav tako nesmiselni kot takratno Stanovnikovo grmenje na govorniškem odru.

Odnosi z javnostmi pri MSi