zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mirko Tuš naj bi nazadnje obdržal le še kakih 10 odstotkov podjetja

Deli na:
Mirko Tuš naj bi nazadnje obdržal le še kakih 10 odstotkov podjetja

Foto: Bobo

V igri za Tuš so trije skladi, ki naj bi odkupili vsaj 300 milijonov evrov terjatev do trgovca, poročajo Finance.

Skrbni pregled prezadolžene skupine Tuš je končan, je časnik Finance izvedel neuradno. Kot navajajo, so ga opravili trije skladi, ki morajo svoje končne ponudbe oddati do konca leta. Banke računajo na prodajo vsaj 300 milijonov evrov terjatev do trgovca še v januarju 2017.

V prvi fazi namreč interes za nakup pokazalo več kot 15 institucionalnih vlagateljev, večina jih je, kot so povedali v Tušu, tudi oddala nezavezujoče ponudbe.

V skladih bodo zdaj morali, če želijo ostati v igri, zavezujoče ponudbe oddati do konca leta. Če bo vse šlo po pričakovanjih bank, ki se želijo znebiti terjatev do problematičnega trgovca, naj bi te terjatve prodale januarja - ne do konca tega leta, kot je bilo sprva načrtovano.



V Tušu in NLB so po navedbah Financ tudi potrdili, da bo kupec terjatev v skupino Tuš moral vložiti (še vsaj) 30 milijonov evrov kapitala, kar pomeni tudi razvodenitev premoženja zdajšnjih lastnikov, Mirka in Tanje Tuš. Tema bi po tem ostalo še približno 10 odstotkov skupine, ki je pred leti, preden je nasedel na posojilih in preden se je poslovanje skupine poslabšalo, Mirka Tuša uvrščala prav na vrh lestvice najbogatejših Slovencev.

Skupina Tuš je bila konec prejšnjega leta finančnim upnikom dolžna še 396,3 milijona evrov. Koliko bodo banke iztržile za te terjatve, še ni znano. Finance dodajajo, da je bil Tuš konec prejšnjega leta 117,1 milijona evrov dolžan še svojim dobaviteljem.

Poleg NLB, ki vodi konzorcij za prodajo terjatev, so v njem po podatkih Financ vsaj še Addiko Bank, Sparkasse, NKBM, DUTB, BKS banka, Sberbank, Abanka, NLB Leasing in po novem tudi Gorenjska banka. Prodajo vodi londonska družba Cohen & Co.