mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Medvedjev krivdo za napad pripisal tudi vodstvu letališča

Deli na:

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je danes dejal, da del krivde za ponedeljkov teroristični napad na moskovsko letališče Domodedovo nosi tudi vodstvo letališča zaradi pomanjkljivih varnostnih ukrepov.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je danes dejal, da del krivde za ponedeljkov teroristični napad na moskovsko letališče Domodedovo nosi tudi vodstvo letališča zaradi pomanjkljivih varnostnih ukrepov.

"To, kar se je zgodilo, kaže, da je prišlo do očitnih varnostnih kršitev. Nekdo se je moral zelo potruditi, da mu je uspelo pretihotapiti tako veliko količino eksploziva," je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal ruski predsednik.

"Vsi, povezani z družbo, ki odloča na letališču, in samo vodstvo letališča, bodo morali odgovarjati," je dodal. Ruski predsednik je sicer še dejal, da je bil teroristični napad očitno dobro pripravljen in da je povzročil narodno tragedijo.

Ruski premier Vladimir Putin je medtem v zvezi z dogodkom doslej bolj ali manj molčal. Izdal je le navodila glede zdravstvene in druge pomoči prizadetim.

Eksplozijo na moskovskem letališču, ki je zahtevala 35 smrtnih žrtev, je po ocenah povzročilo od pet do sedem kilogramov eksploziva TNT.

Na teroristični napad v Moskvi so se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes odzvali tudi na Kitajskem in v Afganistanu.

Tako Peking kot Kabul sta napad obsodila. Kitajski predsednik Hu Jiantao je Medvedjevu poslal sožalje, v katerem je med drugim zapisal, da Kitajska obsoja vse teroristične napade in podpira Rusijo v njenih ukrepih v boju proti terorizmu.

Afganistanski predsednik Hamid Karzaj, ki je bil konec tedna v Moskvi, pa je dejal, da so tisti, ki so odgovorni za ponedeljkov napad, "mednarodni teroristi in sovražniki človeštva". Hkrati je svetovne voditelje pozval k enotnosti v boju proti mednarodnemu terorizmu in preprečitvi novih žrtev med nedolžnimi ljudmi.

Iz ruskega ministrstva za krizne razmere so danes po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass sporočili, da se po ponedeljkovem napadu v bolnišnicah zdravi 110 ljudi.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so doslej identificirali trupla 18 smrtnih žrtev. Moskovski časnik Komsomolska Pravda je na svoji spletni strani že objavil imena prvih identificiranih smrtnih žrtev.

Med smrtnimi žrtvami je po navedbah ruskega ministrstva za izredne razmere tudi osem tujcev, dva iz Velike Britanije ter po eden iz Nemčije, Bolgarije, Uzbekistana, Kirgizistana, Tadžikistana in Ukrajine, navaja ameriška tiskovna agencija AP. Med ranjenimi pa naj bi bili Italijan, Francoz, Srb in Slovakinja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.