900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

MeBriga-Zmagovalci, Poraženci, Izdajalci, Domoljubi.

Deli na:

  Zmagovalci, Poraženci, Izdajalci, Domoljubi. 2. december 2008     Pogosto, še posebej pa v zadnjem času, nekje za megleno tančico bolj čutim kot slišim nejasen glas dvoma in iskanja resnice, kaj in kdo je  zmagovalec, poraženec, izdajalec ali domoljub.

 

Zmagovalci, Poraženci, Izdajalci, Domoljubi.

 

2. december 2008   

 

Pogosto, še posebej pa v zadnjem času, nekje za megleno tančico bolj čutim kot slišim nejasen glas dvoma in iskanja resnice, kaj in kdo je  zmagovalec, poraženec, izdajalec ali domoljub.

Več kot 60 let in vsak dan bolj nam dopovedujejo, da so bili zmagovalci druge svetovne vojne partizani pod vodstvom KP in brez njih, da naj ne bi bilo Slovenije. Ali je to res?  Kaj  so mi povedali moji znanci in prijatelji, še žive priče, in imam jih veliko z obeh strani ideološke pregrade, o takratnih dogajanjih?

Bili so v veliki vojni na obeh straneh in njihov motiv je bil različen. Nekateri so odšli zaradi prepričanja, da se je potrebno za domovino boriti, drugi so se preprosto borili za  lastno preživetje, nekateri so bili prepričani, da jim bodo po vojni vzeli zemljo in so tudi odšli v boj proti tem nakanam, vaške straže so bile odziv na teror VOS-a, skratka Slovenec in Slovenka  tistega časa sta bila tudi izpostavljena različni propagandi in na podlagi tega sta se  tudi odločala.

Nekdo mi je povedal, da je ušel v partizane, ker je bil postaven mladec in so ga hoteli  v SS, drugi je bežal pred ljubosumnim možem svoje ljubice, tretji je šel branit svojo domačijo, ker so mu povedali, da jo bodo po vojni vzeli in seveda nekateri so odšli, da bi prevzeli oblast.

Prevladala sta dva tabora, komunistični in domobranski, ki sta se ločila po ideologiji in služenju vsak svojemu gospodarju.

Žalostna resnica je, da so oboji na nek način izdali lasten narod, saj so slovenski komunisti  prisegli  Stalinu in niso bili nič boljši od domobrancev, ki so prisegli Hitlerju. Razlika je bila le v navidezni zmagi, ki pa ni bila zmaga slovenskega naroda, pač pa zmaga internacionale, ideologije, ki ne priznava naroda. Nenazadnje so slovenski komunisti podarili Istro bratom Hrvatom in ob osamosvojitvi cinično ponavljali, naj se vendar ne zaletavamo in ustanavljamo lastno državo, da bomo jedli travo, da nimamo izhoda na odprto morje. Po vojni so pobili več svojega naroda, kot vsi tujci skupaj, povzročili so tudi  sovraštvo in razklanost naroda, ki mu ni videti konca. Zaradi nesposobnosti gospodarjenja, so povzročili krvav razpad skupnosti, ki so jo sami ustanovili.  In to je njihov največji greh!

Sovraštvo današnjega dne, je doseglo neverjetne razsežnosti, ki jih ni mogoče razložiti racionalno. Imamo domovino, ki si jo preveč ljudi želi zapustiti.  

Vse to me je pripeljalo  do žalostnega spoznanja, da so zmagovalci druge svetovne vojne pri nas pravzaprav izdajalci domovine, poraženec je slovensko ljudstvo, domoljubi pa bodo vsak čas izumrli.

Stvari  postajajo vedno bolj jasne in  boleče je spoznanje, da nas imajo za testo, ki ga gnetejo s vso silo in v nedogled, da bi postali tisto, v kar si nas želijo spremeniti.

In kako se lahko temu posamezniki upremo?

Smo res dobili lastno državo zato, da spoznamo, da je nismo vredni?