severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Matej Tonin zagotovo ne namerava v politiki vztrajati 30 let tako kot Janez Janša. Bo za mandatarja predlagal Blaža Brodnjaka?

Deli na:
Matej Tonin zagotovo ne namerava v politiki vztrajati 30 let tako kot Janez Janša. Bo za mandatarja predlagal Blaža Brodnjaka?

Matej Tonin - Foto: Primož Lavre

Prvak NSI Matej Tonin vztraja pri napovedi, da ne bodo več podprli Janeza Janše za predsednika vlade. Če bo sestavljal vlado, jo bo brez njih. V intervjuju za Reporter je potrdil, da obstaja možnost, da bodo v NSI za mandatarja podprli prvega moža NLB Blaža Brodnjaka.

»Logarjeve odločitve ne razumem kot košarico, ampak kot odločitev Platforme sodelovanja, da ne bo sodelovala na evropskih volitvah,« je še dejal. Pogovarjali smo se tudi o tem, kdo bo zdaj na čelu njihove evropske liste, ali bo tudi sam med kandidati, kakšne so možnosti Ljudmile Novak.

»Če ne bi dobili evropskega poslanca, bi bil to za NSI neuspeh. Predsednik mora vedno prevzeti odgovornost, ko gre stranki slabo,« pravi. Prepričan pa je, da bo NSI tudi na tokratnih evropskih volitvah presenečenje.

Kritičen je tudi do njihovega sodelovanja v zadnjih Janševi vladi: »Za marsikatero stvar, ki se danes kaže, sploh nismo vedeli, kot na primer vpoglede na bančne račune številnih Slovencev. Marsikaj nam je bilo prikrito oziroma nismo vedeli, kaj delajo določene institucije države.«


In kako komentira, da Cerkev podpira Janševo SDS, ne pa njegove NSI? »Mati Cerkev je pri svojih dejanjih pragmatična in se pač naslanja na tistega, za katerega ocenjuje, da lahko v večji meri uresničuje njihove interese. Drugi razlog je najverjetneje ta, da ni bila najboljše sprejeta naša javna, odkrita in iskrena podpora civilni iniciativi Dovolj.je.«

Zaupal nam je tudi, kaj je počel po poplavah in zakaj njihovih članov nismo videli na fotografijah z lopato v roki in blatnimi škornji.

Preberite tudi, kako odgovarja na vprašanja, zakaj NSI zagovarja interese bank, zavarovalnic in poslovnežev; koliko časa bo zdržala vlada Roberta Goloba; kdo vodi ministrstvo za obrambo: Marjan Šarec ali Damir Črnčec; kakšen je vpliv Tine Gaber na predsednika vlade.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24