FON_4412 Odkrito.si

FOTO: Na obisku pri Urški Vučak Markež

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

nuska Njena.si

Pompozne grimase žirantov ob pevskih nastopih

Slovenija

Matej Lahovnik: NSI in SLS skupaj bi lahko dosegli do deset odstotkov

Deli na:
Matej Lahovnik: NSI in SLS skupaj bi lahko dosegli do deset odstotkov

Foto: Arhiv Reporterja

Povezovanje manjših desnosredinskih strank v predvolilno koalicijo se mi zdi logično, ker dvomim, da bi lahko vse prišle v parlament, če bodo kandidirale samostojno.

SDS, ki bo slej ko prej dobila daleč največ glasov na desni sredini, je po mojem prostora v parlamentu še največ za dve desnosredinski stranki.

V tem smislu bi se mi zdel logičen predvsem skupen nastop NSI in SLS, podobno kot so storili na evropskih volitvah. Skupaj bi lahko segli do deset odstotkov glasov, več po mojem ni verjetno. Izkušnje namreč kažejo, da se glasovi na levi in desni tik pred volitvami zgostijo pri največjima strankama, ker je volivce strah, da ne bi šel njihov glas v prazno in ker želijo s tem prispevati odločilen glas za mandatarja.

SLS bo samostojno težko prišla v parlament. Med NSI in SLS obstaja pomembna vsebinska razlika v odnosu do vloge države v gospodarstvu oziroma do privatizacije, vendar je bistvo politike iskanje pametnega kompromisa. Ali se projekt imenuje tretja ali kakšna druga pot, niti ni pomembno, ker gre predvsem za vprašanje političnega marketinga.

Tretja stranka, ki bi lahko prišla v parlament na tem dem delu političnega spektra, je Primčeva, za druge stranke bo po mojem zmanjkalo glasov, zato se morajo povezati z eno izmed prej omenjenih opcij.