markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Matej Lahovnik novi predsednik nadzornikov Mercatorja

Deli na:

Nadzorni svet Mercatorja je za predsednika izbral nekdanjega ministra za gospodarstvo in ekonomista Mateja Lahovnika. Nadzornikov je po novem statutu devet, šest je predstavnikov kapitala, trije so predstavniki zaposlenih. Že danes bi lahko NS imenoval tudi mandatarja za sestavo nove uprave.

Konec marca na skupščini imenovani novi člani nadzornega sveta Mercatorja so se danes sestali na ustanovni seji. Za svojega predsednika so izvolili Mateja Lahovnika, za njegovega namestnika pa Roka Rozmana.

Nadzorni svet je imenoval tudi revizijsko in kadrovsko komisijo. Slednja bo v skladu s svojimi pristojnostmi pripravila vse potrebno za izpeljavo postopka za imenovanje nove uprave, potem ko je vodstvena ekipa z Žigo Debeljakom na čelu 29. marca odstopila. Do tedaj bo družbo s polnimi pooblastili vodila sedanja uprava, so sporočili iz Mercatorja.


V nadzornem svetu Mercatorja je trenutno osem članov. Poleg Lahovnika in Rozmana so predstavniki delničarjev še Marjeta Zevnik, Zdenko Podlesnik in Boris Galić, medtem ko interese zaposlenih zastopajo Mateja Širec, Ivan Valand in Sandi Leban.

Na marčni skupščini je bila v nadzorni svet kot predstavnica Pivovarne Laško imenovana tudi Mirjam Hočevar, ki pa je prejšnji teden s tega položaja odstopila. Tako nadzorni svet trenutno šteje le pet predstavnikov kapitala.

Celotna uprava Mercatorja je le dan pred skupščino, na kateri so delničarji imenovali nov nadzorni svet, odstopila zaradi vzajemnega nezaupanja z večjimi lastniki. Kot so pojasnili, je namreč nezaupanje med upravo Mercatorja in posamezniki večjimi lastniki zaradi drugačnih pogledov na nekatere vidike prodaje družbe Agrokorju oslabilo zmožnost uprave za učinkovito vodenje poslov in urejanje odnosov s poslovnimi partnerji in drugimi deležniki.