sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Poljšak, socialistični bojevnik iz Ajdovščine

Deli na:
Marjan Poljšak, socialistični bojevnik iz Ajdovščine

Foto: Primož Lavre

Je narodnjaški socialist s krščanskimi koreninami. Po potrebi zvrta luknjo v grajsko obzidje, ostanek osovraženega suženjskega fevdalizma. Tudi o kapitalizmu nima dobrega mnenja. Daleč od tega. Zanj je satanovo kraljestvo na zemlji. Poveličuje vrednote NOB, Milana Kučana ne mara, ker je prepričan, da je za njim judovsko-ameriška naveza. To je 68-letni Marjan Poljšak, že četrti mandat župan občine Ajdovščina. Za nekatere klovn, za druge utopični socialist, za tretje preprosto borec za današnji čas.

Kot reinkarnirani ajdovski bojevnik, kot ga je nekoč označila njegova prijateljica, skuša župane pred volitvami povezati v Osvobodilno zvezo, ki bo ljudi osvobodila domačih kolaborantov in tujih imperialističnih mrež ter temeljila na nacionalnem interesu. Tako je pretekli teden pred skupščino Skupnosti občin Slovenije (SOS) v Velenju župane povabil, naj pridejo pol ure prej tisti, ki želijo sodelovati pri nastanku »nove narodne politike« v okviru zveze.

V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE POLJŠAK POVE, ZAKAJ SO ŽUPANI BOLJŠI OD "PRILAGOJENCEV" IN PLENILCEV V DRŽAVNI POLITIKI; SPREGOVORI O PADALCIH V SLUŽBI "LOPOVSKIH LOBIJEV IN TUJIH MREŽ"; ZAKAJ POLITIČNI ZAPORNIK POD KOMUNISTIČNIM REŽIMOM DANES UPORABLJA JEZIK SVOJIH PREGANJALCEV; ZAKAJ JE ZANJ ZORAN JANKOVIĆ BOLJŠI OD DRUGIH; ZAKAJ JE PODPRL DANILA TÜRKA.