pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lepi denarci sindikalnih »težkokategornikov«

Deli na:

Za Sindikat železničarjev Slovenije se večkrat govori, da so država v državi in je prav od njih najbolj odvisno, ali se bo generalni direktor obdržal na položaju dlje časa ali pa se bo moral hitro posloviti. Edini, ki je navkljub rovarjenju sindikata »zdržal« cel mandat, je bil Marjan Rekar.

Vodilna železničarska sindikalista sta organizacijski sekretar Albert Pavlič in predsednik Franc Zupan, ki se lahko pohvalita, da je sindikat lani zbral 705 tisoč evrov prihodkov oziroma kar 234 tisoč evrov več kot leta 2010. Med največjimi je SŽS tudi edini, ki nima niti enega zaposlenega, kar lahko pripišemo temu, da so pač vsi v prijetnih službah znotraj sistema Slovenskih železnic. Leta 2011 so imeli 55 tisoč evrov presežka prihodkov nad odhodki, leto prej pa so pretehtali odhodki, ki jih je bilo za 17 tisoč evrov več nad prihodki.

Še eden od sindikalnih »težkokategornikov« je Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam. Njegovi prihodki so bili lani 656 tisoč evrov, kar je sicer precej manj od prihodkov leta 2010, ko so jih imeli 757 tisoč evrov. Pergam je imel pod vodstvom generalnega sekretarja Jakoba Počivavška in predsednika Janeza Posedija, ki je na tem mestu nasledil dolgoletnega predsednika Dušana Rebolja, kljub znižanju prihodkov visoko rast izdatkov za plače in nadomestila plač. Z 211 tisoč evrov leta 2011 so ti stroški zrasli na 277 tisoč evrov v preteklem letu.

Deloma je to posledica povečanja števila zaposlenih s šest na sedem. To se je odrazilo tudi na področju presežka, ki je bil leta 2010 skupaj 63 tisoč evrov, lani pa so bili odhodki za devet tisoč evrov višji od prihodkov.

Stroškov storitev so imeli lani za 245 tisoč evrov, od tega 103 tisoč evrov za intelektualne storitve, 35 tisoč evrov za potne stroške, 32 tisoč evrov za reprezentanco, 11 tisoč evrov za avtorski honorar, 9 tisoč evrov za najemnine, 8 tisoč evrov za poslovodstvo, 4 tisoč evrov za vzdrževanje, 3 tisoč evrov za plačilni promet in zavarovanje in 41 tisoč evrov za drugo (Pošta, Telekom, čiščenje upravne stavbe …). Poleg članarine so lani prejeli še denar Evropske unije za projekt Socialni dialog.

VEČ V TISKANI IZDAJI