Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

LDS stoji za Kresalovo

Deli na:

V LDS ne razmišljajo o zamenjavi predsednice stranke Katarina Kresal. Njeno dosedanje delo kaže, da bo lahko uspešno delovala v prihodnje tako kot predsednica stranke in tudi kot ministrica za notranje zadeve, se je na novinarski konferenci na predlog dolgoletnega člana LDS Nika Kavčiča o odstopu Kresalove odzval poslanec LDS Anton Anderlič.

V LDS ne razmišljajo o zamenjavi predsednice stranke Katarina Kresal. Njeno dosedanje delo kaže, da bo lahko uspešno delovala v prihodnje tako kot predsednica stranke in tudi kot ministrica za notranje zadeve, se je na novinarski konferenci na predlog dolgoletnega člana LDS Nika Kavčiča o odstopu Kresalove odzval poslanec LDS Anton Anderlič.

Kavčič je v petek za POP TV tudi dejal, da določeni krogi na levici razmišljajo o osvežitvi levice, morda celo poskusu zamenjave premiera. Glede tega je evropski poslanec iz vrst LDS Jelko Kacin danes izjavil, da se od Nika Kavčiča kot gospodarstvenika in bančnika pričakuje, da bo odpiral gospodarske in bančniške teme.

O morebitnih zamenjavah predsednika vlade pa je dejal, da je to sporočilo za predsednika vlade Boruta Pahorja, naj dela več, bolje in hitreje. Sicer po besedah Kacina trenutno v Evropi ni države, v kateri javnost ne bi bila kritična do svoje vlade in premiera. Obenem pa Kacin poudarja, da mora predsednik vlade sprejemati odločitve in jih ne prelagati.

Anderlič meni, bi bilo v tem trenutku neumno iskati zamenjavo Pahorja. Obdobje od volitev do sedaj je bilo po njegovih ocenah relativno uspešno za slovenske razmere v primerjavi z ostalimi državami, zato o morebitnih zamenjavah Pahorja ne razmišljajo, niti ne vidijo boljših rešitev na kratek rok. Pahor je predsednik vlade, ki uživa zaupanje tako SD kot tudi ostalih strank, je dejal. Zato tudi misli, da se bo koalicija obdržala. Najslabše pa bi po njegovem mnenju bilo, če bi se vrnili v čas mandata 2004-2008.

Kacin meni, da se trenutno v Sloveniji ukvarjamo s temami, ki so "odmik od realnosti". Namesto tega pa bi se morali osredotočiti na usklajeno delo vlade, predvsem štirih kriznih ministrov, zagon gospodarstva in izhod iz krize. Gre za balonček, ki preusmerja pozornost drugam, meni Kacin.

Podobno meni podpredsednik stranke Slavko Ziherl. Uspešnost LDS in njene predsednice pri uresničevanju svojih načel po mnenju Ziherla očitno ni po volji opozicije, "katere vodja slovi po črno-beli poslikavi in zarotniškemu pogledu na svet". To navidezno afero pa poskuša izkoristiti, da "obrne oči javnosti stran od resničnih svojih afer, ki pretresajo Slovenijo od osamosvojitve naprej", je dejal podpredsednik LDS. Dejstvo pa je, da Kresalova nima nobene vloge v tej tragediji, je prepričan.

Glede preiskave okrog smrti Baričeviča Anderlič zaupa organom, da bodo strokovno in neoporečno raziskali vse okoliščine tragedije. Kot je poudaril, v LDS nimajo kaj skrivati, zavedajo pa se, da so taki postopki lahko dolgotrajni. V interesu javnosti bi bilo dobro, da se vse afere in tragedije začnejo dosledno razčiščevati, meni Anderlič.

Kot je dejal Ziherl, je vse preveč nedokončanih postopkov, ki dajejo vtis skorumpiranosti. Edina rešitev pa je, da se zgodbe, katerim se očita skorumpiranost, pripelje do konca po pravni poti ter da se ugotovljene nepravilnosti sankcionirajo, meni podpredsednik stranke.

Glede izjav Kavčiča, nekdanjega vodilnega slovenskega bančnika, sicer Ziherl meni, da "gre za obupen poskus nekoga, ki se je znašel v situaciji duševne stiske", ko je začutil, da nima več nobene moči in vpliva na dogajanje v aktualni politiki.