sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kuhinja tudi na Miss Slovenije 2010!?

Deli na:

Miss Slovenije 2010 Sandra Adam je nečakinja Cvetke Žirovnik, ki je med drugim še vedno v. d. vodje Regionalnega centra RTV Maribor. Zgolj naključje ali je poznanstvo pripomoglo k najvišji uvrstitvi?

Miss Slovenije 2010 Sandra Adam je nečakinja Cvetke Žirovnik, ki je med drugim še vedno v. d. vodje Regionalnega centra RTV Maribor. Zgolj naključje ali je poznanstvo pripomoglo k najvišji uvrstitvi?

Po treh letih smo spet dočakali izbor Miss Slovenije, ki pa je pod taktirko štajerske naveze daleč od uglednosti. Dogodek, ki je bil v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru, sta letos povezovala manekenka Lucija Gubenšek ter radijski in televizijski voditelj Boštjan Kljun, z leti čedalje bolj izgublja svoj čar. Dvorana SNG Maribor je bila letos bolj kot ne prazna. Nekateri bodo rekli, smo dogodek vsaj imeli. A na račun organizatorja, agencije Idejaideja, lastnika licence za Miss Slovenije, je bilo slišati precej pripomb. Tudi pojem profesionalni stik z javnostjo in resnost dela, ki se mu reče piar, si v tej agenciji razlagajo po svoje. Zanimiv pa je še en podatek: slovenska misica Sandra Adam je nečakinja Cvetke Žirovnik, ki je med drugim še vedno v. d. vodje Regionalnega centra RTV Maribor. Zgolj naključje ali je poznanstvo pripomoglo k najvišji uvrstitvi? »Kar se glamuroznosti dogodka tiče težko komentiram, ker za to nisem pristojna. Projekt je s strani RTV Slovenija samo posnet na velike pritiske in željo organizatorjev, o čemer so se dogovorili že s prejšnjim vodstvom RTV Slovenija. Glede na to, da smo se snemanja lotili zelo pozno, je bil temu primeren končni rezultat,« je odpisala Žirovnikova. Na vprašanje o sorodstvenih vezeh z miss Sandro Adam pa je odvrnila, da je na to dejstvo zelo ponosna.

Da so se priprave in dogovarjanja glede izvedbe te prireditve vlekle in vlekle, je potrdil tudi Jože Možina, direktor televizije RTV Slovenija. Stroške je kril organizator. Strinjal se je, da izvedba ni bila na najvišji ravni, a glede na okoliščine dostojna. »Ni pa bilo nobenih resnih pripomb k izbiri najlepše,« je dodal. Izbirala je resda strokovna žirija, v kateri ni bilo Žirovnikove. Cvetka Žirovnik opravlja tudi delo pomočnice generalnega direktorja za organizacijo, kadre in izobraževanje na RTV Slovenija. Po mnenju nekaterih bi to lahko bila ena od možnosti za vplivanje, to pa Žirovnikova ostro zanika. Zagotovo pa Adamovi, ki prihaja s Koroškega, sorodstvo ni škodilo.