nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kucler Dolinar: Marko Jaklič ne ve, kaj naj bi bil javni zavod

Deli na:

Nepravilnosti, ki jih je odkril upravni nadzor v Lekarni Ljubljana, potrjujejo opozorila Nove Slovenije, da direktor Lekarne Marko Jaklič ne ve, kaj naj bi bil javni zavod, pravi Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kljuba NSi v ljubljanskem mestnem svetu. Jakliča v NSi zato pozivajo, naj odstopi.

Objavljamo izjavo Mojce Kucler Dolinar

Upravni nadzor v Lekarni Ljubljana upravičil opozorila SK NSi

Upravni nadzor, ki naj bi po poročanjih medijev pokazal vrsto nepravilnosti pri delovanju Lekarne Ljubljana pod vodstvom Marka Jakliča, je le potrdil to, na kar je Svetniški klub Nove Slovenije opozarjal že ves čas, zlasti pa pri razpravi v Mestnem svetu MOL o ponovnem imenovanju Marka Jakliča na mesto direktorja Lekarne.

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi, je ob tem dejala: »Znova se je pokazalo, kar smo neprestano opozarjali: Marko Jaklič ne ve, kaj naj bi bil javni zavod. Namesto da bi bila Lekarna Ljubljana v službi Ljubljančanov, ustvarja presežke tudi pri izvajanju javne službe, od katerih pa Ljubljančani nimajo nič.« Spomnila je tudi na kazen, ki je bila naložena Lekarni Ljubljana, ker za prodajo industrijsko izdelanih zdravil ni imela ustreznih dovoljenj. »Zgodba se ponavlja. Takrat se je Jaklič sprenevedal o odločitvi sodišča, danes se spreneveda in oporeka ugotovitvam upravnih organov,« je dodala Kucler Dolinarjeva.

Mestna svetnica je ob ostri obsodbi vodenja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča pozvala, naj nemudoma odstopi s položaja in mesto prepusti človeku, ki bo Lekarno Ljubljana vodil v korist vseh meščanov.

Mojca KUCLER DOLINAR,
Vodja Svetniškega kluba NSi