favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kučan in Stanovnik spet grmela na Pohorju

Deli na:

Bivši predsednik Milan Kučan je na Šarhovem pohodu, ki že tradicionalno poteka po poteh Pohorskega bataljona na Pohorju, dejal, da za trenutni politični položaj ne vidi rešitve. Tudi vsi morebitni scenariji, ki se preigravajo v teh dneh, po njegovem ne bi prinesli želenega učinka, saj bi "isti politiki zgolj zamenjali stole".

Bivši predsednik Milan Kučan je na Šarhovem pohodu, ki že tradicionalno poteka po poteh Pohorskega bataljona na Pohorju, dejal, da za trenutni politični položaj ne vidi rešitve. Tudi vsi morebitni scenariji, ki se preigravajo v teh dneh, po njegovem ne bi prinesli želenega učinka, saj bi "isti politiki zgolj zamenjali stole".

Kučan je sicer prepričan, da bi morali imeti koalicija in opozicija več odgovornosti, da bi ljudem povedali, kako nujne so reforme - tako pokojninska kot tudi druge. Dobro bi tudi bilo, če bi se bolj slišale besede predsednika republike Danila Türka. "Vse ostalo pa je zgolj prekladanje stolov med istimi ljudmi," je dejal Kučan in dodal, da s politiki na trenutnem strankarskem političnem prizorišču "ne bo veliko sreče".

Kot slavnostni govornik je sicer na Pohorju nastopil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik in v svojem govoru ostro napadel nasprotnike izdaje kovanca s podobo Franceta Rozmana Staneta: "Evangelist Matej je za farizeje, ki eno govorijo, drugo pa delajo, napisal: vi ste kot pobeljeni grobovi, na zunaj ste beli, navznoter pa smrdite." Nesprejemljivo se mu tudi zdi, da je nekdo pripravljen ponarejati dokumente, da bi rušil določeno osebo.

V SDS odločno zavračajo sejanje nestrpnosti in sovraštva, kar si je v svojem današnjem govoru na Pohorju privoščil predsednik ZZB NOB Janez Stanovnik, in to celo na prireditvi, ki je potekala v okviru t.i. Festivala miru. "Takšno sejanje razdora v slovenski narod je v času, ko potrebujemo sodelovanje vseh in dogovor o tem, kako naprej, še posebej škodljivo in nedržavotvorno. Takšna zloraba proslav pred prihajajočim praznikom Dneva upora proti okupatorju s strani predsednika ZZB NOB je nedržavotvorna, saj je praznik med drugim namenjen tudi enotnosti, ki smo jo Slovenci ter državljanke in državljani Slovenije dosegli v času slovenske pomladi, v času plebiscita za samostojno Slovenijo in v času vojne za Slovenijo, in ki je tisti trdni temelj, na katerem lahko gradimo našo pot navzgor. V tistem usodnem času pred 20 leti smo bili povezani na podlagi skupne pripadnosti domovini in temeljnim demokratičnim vrednotam. Bolj bomo poudarjali ta čas, v katerem smo bili enotni in povezani, manj bo prostora za nesmiselne in škodljive stare delitve in ločevanje, ki jih vedno znova podpihuje ravno Stanovnik."