boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kršinar policiji ni izdal svojih virov

Deli na:
Kršinar policiji ni izdal svojih virov

Foto: Bobo

»Policistu sem povedal, da kot novinar ne smem razkriti svojih virov, ampak jih moram varovati, sicer bi izgubil verodostojnost in mi bralci ne bi več zaupali informacij, ki jih nujno potrebujem pri svojem novinarskem delu,« je po zaslišanju povedal novinar Reporterja Igor Kršinar, ki ga je na oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi policijskimi pooblastili pri specializiranem državnem tožilstvu spremljal tudi odvetnik Radovan Cerjak.

Policista so zanimale okoliščine v zvezi z novinarjevim poizvedovanjem na policijski upravi Kranj o prometnem prekršku, ki ga je obravnavala policijska postaja Kranj in v katerega je bila vpletena hčerka zunanjega ministra Karla Erjavca. Tožilstvo in policija preiskujeta kaznivo dejanje zlorabe osebnih podatkov, torej kdo je novinarja obvestil o prekršku ministrove hčerke. »Povedal sem, da sem kot novinar raziskoval morebitno kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja s strani uradne osebe, zunanjega ministra Karla Erjavca, ki je štiri dni potem, ko je njegova hči prejela globo zaradi prometnega prekrška, obiskal policijsko postajo Kranj in osebno pri komandirju postaje posredoval v tem postopku

Na policistova vprašanja, katere dokumente je videl, novinar ni želel odgovarjati. Sam policijski postopek pa je označil kot korekten. Zgodbo o Erjavčevem obisku na kranjski policijski postaji zaradi hčerkine globe smo objavili julija letos, dogajala pa se je konec januarja. Ministrov obisk so potrdili tudi na kranjski policijski upravi in pojasnili, da je prinesel pisno vlogo glede postopka, ki ga je vodila policija, in da ga je ob tem vljudnostno sprejel komandir postaje. Erjavec pa je takrat za Reporter potrdil, da se je pritožba nanašala na globo, ki jo je zaradi prometnega prekrška prejela njegova hči ter da ima kot državljan pravico, da zastopa svojo hčer in v njenem imenu da pritožbo.