evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Krkovič: Krvnik slovenskega naroda Maček je dobil spomenik - smo še pri zdravi pameti?

Deli na:
Krkovič: Krvnik slovenskega naroda Maček je dobil spomenik - smo še pri zdravi pameti?

Foto: Bobo

V Kočevskem Rogu, kjer so komunisti pobili na desettisoče neoboroženih ljudi, predvsem Slovencev, Hrvatov in Srbov, ste si drznili odkriti spomenik nacionalne časti Ivanu Mačku Matiji, "enemu največjih krvnikov slovenskega naroda", je ogorčen Tone Krkovič v pismu in civilni pobudi, namenjeni predsedniku države Borutu Pahorju, slovenskim politikom, civilni družbi, medijem in vsem državljanom Slovenije.

"Po 25 letih samostojnosti in demokracije, v evropski Sloveniji, ki je članica zavezništva NATO, se je z izkazanimi častmi predstavnikov Slovenske vojske, odkrilo spomenik zločincu," piše Krkovič, ki se ob tem sprašuje: "Smo še pri zdravi pameti?"

Opozarja tudi na rehabilitacijo "v totalitarizmu vsiljenega dneva OF, 27. aprila 1941", ko se, kot opozarja, ni ustanovila Osvobodilna fronta pač pa Protiimperialistična fronta, ki je kot sovražnika izpostavila tudi Veliko Britanijo in Francijo. Pahorja in druga naslovnike je pozval, da nemudoma prično z demokratičnimi pobudami in postopki za ukinitev 27. aprila kot državnega praznika in simbolnega dneva upora oz. uporništva slovenskega naroda. Ta dan ne povezuje temveč deli Slovence, pravi Krkovič.

Krkovičeva pobuda

Sploh je Krkovič kritičen do Osvobodilne fronte pod pokroviteljstvom Komunistične partije Slovenije, ki je narodno osvobodilno vojno "okronala s krutim bratomorom in namesto obljub o ljudski demokraciji je nacijo potisnila v brutalni nedemokratični režim, kjer je komunistično plemstvo, ki ga predstavlja včeraj čaščeni Ivan Maček, živelo v svetu privilegijev o katerih se navadnim ljudem še sanjalo ni". Praznični dan kot "primeren povezovalni simbol vseslovenskega uporništva" je po njegovem mnenju moč najti le v kontekstu slovenske osamosvojitve in demokratizacije. Kot simbolni dan zato predlaga 25. oktober, "dan, ko je morala poražena agresorska JLA, ki je bila spočeta v krvi revolucije, za vedno zapustiti Slovenijo".