tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti v Laškem

Deli na:

Podjetja iz skupine Pivovarne Laško so danes obiskali kriminalisti, ki so opravili več pogovorov z vodstvom družb ter pregledali dokumentacijo v zvezi s poslovanjem skupine. Po informacijah, ki so na voljo upravi družbe, gre za preiskavo na podlagi lanske prijave Agencije za trg vrednostnih papirjev, so sporočili iz Pivovarne Laško.

Podjetja iz skupine Pivovarne Laško so danes obiskali kriminalisti, ki so opravili več pogovorov z vodstvom družb ter pregledali dokumentacijo v zvezi s poslovanjem skupine. Po informacijah, ki so na voljo upravi družbe, gre za preiskavo na podlagi lanske prijave Agencije za trg vrednostnih papirjev, so sporočili iz Pivovarne Laško.

Kot so za STA povedali v vrhovnem državnem tožilstvu, je preiskava v pristojnosti skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, ki tudi vodi postopke. Z zadevo pa se ne ukvarjajo na celjskem okrožnem tožilstvu, kjer so se že ob lanski vložitvi ovadbe s strani ATVP spraševali o svoji pristojnosti nad tem primerom in ga kasneje odstopili ljubljanskemu tožilstvu. Podrobnosti v trenutni fazi postopka na tožilstvu ne morejo razkriti.

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP)je maja lani Šrota ovadila zaradi suma zlorabe notranjih informacij pri prevzemu Laškega, varuh konkurence pa ga je prijavil, da je v priglasitvenih listinah v postopku prevzema Laškega in še prej časopisnega podjetja Delo, ki je zdaj v 100-odstotni lasti laške pivovarne, posredoval lažne podatke o lastniški verigi.

Kriminalisti so danes zjutraj v okviru preiskave podjetij iz skupine Pivovarne Laško, pa tudi v nekaterih drugih, ki so sodelovale pri lastniški konsolidaciji skupine, opravili več pogovorov z vodstvom družb ter pregledali dokumentacijo v zvezi s poslovanjem skupine. Po informacijah, ki so na voljo upravi družbe, gre za preiskavo na podlagi lanske prijave ATVP, so sporočili iz Pivovarne Laško.

Policija pa je sporočila, da kriminalisti danes na območju Slovenije izvajajo različna preiskovalna dejanja v okviru kriminalistične preiskave zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Hišne preiskave opravljajo pri 16 gospodarskih subjektih, pri tem sodeluje okrog 80 kriminalistov in policistov.

"Na podlagi odredb sodišča se na naslovih različnih gospodarskih subjektov tako opravljajo preiskave poslovnih in drugih prostorov z namenom pridobitve in zavarovanja dokazov v zvezi s sumi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic in preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti," je sporočil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija.

Po njegovih besedah so današnje aktivnosti rezultat obširne kriminalistične preiskave, ki se bo po preiskovalnih dejanjih nadaljevala s pregledom pridobljenih podatkov, poslovne dokumentacije in z drugimi kriminalističnimi ukrepi.

Policija je sicer ob 15. uri sklicala tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili preiskavo.

"Družbe skupine Pivovarna Laško poslujejo v skladu z zakonodajo, zato so vodstva družb v celoti sodelovala s kriminalisti in jim omogočila dostop do vseh želenih informacij," navajajo v Laškem. Vodstvo skupine Pivovarna Laško drugih informacij ali komentarjev glede preiskave ne bo posredovalo, so še sporočili.