stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti preiskovali Popoviča in koprsko občino

Deli na:

V Mestni občini Koper danes poteka hišna preiskava. Kriminalisti so zapečatili pisarno koprskega župana Borisa Popoviča, je za STA potrdila predstavnica za stike z javnostmi v občini Mojca Beljan. Na Policijski upravi Koper so potrdili le, da kriminalisti danes res opravljajo hišne preiskave s področja gospodarskega kriminala.

Kot je še povedala Beljanova, so kriminalisti preiskavo začeli okoli 9. ure in pregledujejo dokumentacijo. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za preiskavo v zadevi Stadion Bonifika, ki ga je za Mestno občino Koper gradilo podjetje Stavbenik, sicer v lasti Primorja. Podizvajalec je bila družba Grafist, ki je v lasti Popovičevega prijatelja Anteja Guberaca.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Koper, kriminalisti danes v Kopru izvajajo tri hišne preiskave, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivih gospodarskih kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Na Mestni občini Koper so v sporočilu za javnost pojasnili, da so kriminalisti preiskovali prostore občine, predvsem pa prostore in delovna mesta štirih zaposlenih. Odnesli so dokumentacijo v povezavi s stadionom Bonifika, in računalnike, sicer pa so svoje delo, kot je ocenil tudi odvetnik koprskega župana Borisa Popoviča Aleksander Čeferin, opravili izredno korektno in profesionalno.

Po njegovih besedah naj bi šlo za očitke v zvezi z gradnjo stadiona v Kopru, ki pa naj bi izhajali iz nepoznavanja prava, kar naj bi se izkazalo zelo v kratkem. "Očitno župan Popovič ne more imeti niti enega projekta, ne da bi ga nadzorovala policija in tožilstvo. Je pa zanimiv detajl ta, da se preiskovalna sodnica ni strinjala z uvedbo preiskave in jo je moral uvesti senat treh sodnikov, kar je redkost v slovenskem pravnem redu," je dejal Čeferin.

Kot je doda, s spisom še niso seznanjeni, ker zadeva še ni v kazenskem postopku. "A že po teh očitkih, ki smo jih slišali - preiskavo namreč vodi in usmerja tožilstvo -, je popolnoma jasno, da nekdo v tem postopku, kasneje bomo videli kdo, očitno ne pozna prava ali pa ga ignorira," je še dejal Čeferin.