nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kresalova: Bulmastifi in NPU me niso zrušili, tudi računsko sodišče me ne bo

Deli na:

Če sem preživela pasjo afero, afero s stavbo NPU in izbrisane, potem tudi nek postopek pred računskim sodiščem ne bo načel mojega položaja v stranki LDS, pravi notranja ministrica in predsednica LDS Katarina Kresal pred pripravami na kongres stranke.

Če sem preživela pasjo afero, afero s stavbo NPU in izbrisane, potem tudi nek postopek pred računskim sodiščem ne bo načel mojega položaja v stranki LDS, pravi notranja ministrica in predsednica LDS Katarina Kresal pred pripravami na kongres stranke.

Svet LDS na današnji seji potrjuje kandidatne liste za volilni kongres. Nekateri menijo, da bi osnutek revizijskega poročila računskega sodišča o najemu prostorov NPU utegnil zamajati kandidaturo predsednice Katarine Kresal, ki pa ocenjuje, da če je lani "preživela" toliko napadov nanjo, postopek glede NPU ne more vplivati na njeno kandidaturo.

"Ne vem, če so že kdaj kakšnega politika v tako kratkem času tolikokrat napadli, kot so mene. Poglejte leto 2010, kar usuli so se mi po glavi, od psov do Nacionalnega preiskovalnega urada, do izbrisanih. Če sem to preživela, potem nek postopek pred računskim sodiščem ne more bistveno vplivati na moje kolege v stranki," je Kresalova zatrdila pred sejo sveta, na kateri potrjujejo kandidatne liste za volilni kongres.

Kresalova, ki jo je v predsedniški tekmi izzval predsednik sveta Blaž Kavčič, je prepričana v zmago, saj so po njenem mnenju "ta štiri leta pokazala, iz kakšnega testa smo in da smo verodostojna stranka".

Na vprašanje, kakšen volilni rezultat pričakuje od stranke, če bo ohranila mandat, pa odgovarja, da mora predsednik stranke delati na tem, da je stranka konsolidirana in umirjena, na drugi strani pa mora skrbeti, da prepriča ljudi v vrednote, ki jih ima v statutu. "Ne postavljam si imaginarnih ciljev glede procentov, hočem pa, da smo najboljši," je dejala Kresalova.

Kandidat za predsednika Blaž Kavčič je zatrdil, da je današnje potrjevanje kandidatnih list bolj demokratična formalnost. Že v soboto pričenja s kampanjo oziroma s pokrajinskimi predstavitvami programa, s katerim se bo na kongresu predstavil.


Kavčič ponavlja, da njegov program izvira iz tega, kar je nekaj let "pilil v sodelovanju s civilno družbo v DS, to pomeni verodostojno usmeritev v interese srednjega razreda, trajnostni razvoj in jasna razmejitev med vlogo od družbeno koristnih in družbeno plenilskih elit".

Na vprašanje, ali bi utegnil osnutek revizijskega poročila o najemu prostorov NPU zamajati kandidaturo Kresalove, pa Kavčič odgovarja, da na to nima nobenega vpliva in tega ne more komentirati.

Soglasje h kandidaturi za podpredsednika stranke je sicer podalo deset članov LDS, med drugim zdajšnja podpredsednica Zdenka Cerar in podpredsednik Slavko Ziherl, minister za pravosodje Aleš Zalar, predsednik sveta LDS Aleš Gulič in nekdanji poslanec Jožef Školč. Poleg njih za podpredsednike kandidira še pet manj vidnih članov stranke, in sicer predsednik strankinega podmladka Borut Cink, Marko Hvala, Igor Kalin, Zdenko Podlesnik in Mitja Slavinec.

Kresalovi se zdi "naravnost odlično", da so imeli 18 evidentiranih kandidatov za podpredsednike in da jih je deset dalo soglasje. Po njenih besedah gre res za najboljše kandidate, ki so ljudje, na katere se zanaša in z njimi sodeluje. Kakršen koli izbor bo, bo z njim zadovoljna, je dejala pred sejo sveta.

Vsakega kandidata mora za uradno kandidaturo podpreti vsaj tretjina svetnikov.