Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koalicija o prihodnosti ministra Gašperšiča

Deli na:
Koalicija o prihodnosti ministra Gašperšiča

Foto: Bobo

Prvič po poletnih dopustnih se bodo danes sešli koalicijski partnerji. Kot je v ponedeljek napovedal premier Miro Cerar, bodo na dnevnem redu med drugim interpelacija zoper ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, proračunska razprava in razvojna vprašanja. Gašperšič sicer še vedno uživa zaupanje premierja.

Cerar je v ponedeljek ob robu delovnega obisku v Luxembourgu pojasnil, da se morajo v koaliciji še natančneje pogovoriti, kako bodo pristopali do odločanja po predstavitvi Gašperšičevega odgovora na interpelacijo. "Vlada mu je načelno dala podporo, zdaj pa smo v nepredvidljivem političnem procesu, v katerem verjamem, da bomo prišli do prave rešitve," je dejal Cerar.

Interpelacijo zoper Gašperšiča so junija pripravili v ZL, s podpisi so jo podprli tudi v poslanski skupini NP in nepovezani poslanec Andrej Čuš. Prepričani so, da je minister ena glavnih ovir na poti do izgradnje drugega tira med Koprom in Divačo, da je eden glavnih promotorjev privatizacije državne strateške infrastrukture, sumijo pa ga tudi nezakonitega vplivanja na nadzornike Luke Koper in Darsa.

Gašperšič je v odgovoru na interpelacijo vse očitke zavrnil in ocenil, da vsebina interpelacije ne cilja na oceno njegovega dela in dela vlade v zvezi z zagotavljanjem pogojev za izgradnjo drugega tira ter drugimi očitanimi domnevnimi nepravilnostmi, temveč je njen primarni cilj politična diskreditacija in preprečitev izvedbe projekta drugi tir z javno-zasebnim partnerstvom.