profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kek: Kriza Angležev me ne zanima

Deli na:

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek se ne ukvarja s težavami Angležev, ki so se skoraj uprli svojemu selektorju Fabiu Capellu. Pred sredinim srečanjem je Kek osredotočen na svojo ekipo, ki odločilno tekmo za uvrstitev v osmino finala pričakuje v popolnoma drugačnem vzdušju od nasprotnika.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek se ne ukvarja s težavami Angležev, ki so se skoraj uprli svojemu selektorju Fabiu Capellu. Pred sredinim srečanjem je Kek osredotočen na svojo ekipo, ki odločilno tekmo za uvrstitev v osmino finala pričakuje v popolnoma drugačnem vzdušju od nasprotnika.

Če je v slovenski reprezentanci z majhnimi izjemami, kot je poškodba Marka Šulerja, vse v najlepšem redu pred sredino tekmo svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki proti Angliji, pa ima selektor slednje Fabio Capello kar nekaj težav.

Po tekmi Anglije z Alžirijo, ki je zaradi pomanjkanja zavzetosti igralcev, borbenosti, poguma in še česa požela veliko negodovanja javnosti na Otoku, je Capello z drugimi besedami rekel to, da sta bili zanj zadnji dve leti praktično izguba časa. Frank Lampard je danes sicer zanikal upor proti selektorju, a dejstvo je, da kriza v ekipi, ki naj bi se celo resno borila za prvaka, obstaja.

Ali to na kakršen koli način vzpodbuja slovensko izbrano vrsto, ni znano, saj selektor Matjaž Kek znova in znova poudarja, da ga težave drugih ne zanimajo. A gotovo je vsaj malce "luštno" slišati, da v tekmečevem taboru pred odločilno tekmo za napredovanje v osmino finala vre.

"Kar zadeva vsa vprašanja glede angleške reprezentance, morate razumeti, da ob vsem spoštovanju do našega tekmeca, do veličine njihove ekipe, fantastičnih igralcev in enega najboljših trenerjev na svetu, mene zanima le naša reprezentanca. Jaz se ukvarjam s težavami, ki jih imam s svojo ekipo. Pričakovanja usmerjam vanjo. Želim si pa isto kot pred vsako tekmo, zmagati," pravi Kek.

Mariborski strokovnjak za razliko od Capella lahko reče veliko pohvalnih besed o svojih varovancih in tudi o vzdušju ter enotnosti, ki vlada v ekipi. "Lahko samo povem, da sem super zadovoljen s tem, kako se je naša reprezentanca razvijala v zadnjih dveh letih. Kljub vsem težavam, ki smo jih imeli, sem užival v vsakem elementu druženja s svojimi igralci," poudarja slovenski selektor.

Slovenska in angleška vrsta sta se sicer že pomerili, in sicer septembra lani na Wembleyju. Na tem prijateljskem obračunu je slavila Anglija z 2:1, a že takrat so se ji slovenski nogometaši dobro upirali. Kako pa bo v sredo ob 16. uri v Port Elizabethu?

"Zavedam se, da bo to popolnoma drugačna tekma. Eno so prijateljska srečanja, drugo pa pa tekme, kjer gre za vse ali nič na svetovnem prvenstvu. Zaradi tega ne vlečem veliko primerjav s tekmo z Wembleyja. To je bila tekma, ki nam je zelo koristila, ampak danes so izhodišča popolnoma drugačna, zato pričakujem tudi drugačno tekmo," meni Kek.