cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je vklenjeni moški, ki so ga privedli na koprsko sodišče?

Deli na:
Kdo je vklenjeni moški, ki so ga privedli na koprsko sodišče?

Foto: Arhiv Reporterja

Kriminalistična preiskava s področja organiziranega kriminala, ki se je v torek začela na Obali, je po informacijah policije v zaključni fazi, več pa naj bi bilo znanega v petek. Na koprsko sodišče so sicer okoli 10. ure trije polno oboroženi zamaskirani policisti iz kombija privedli vklenjenega moškega, domnevno gre za enega od osumljencev.

Na koprski policijski upravi so sicer skopi z informacijami. Tiskovna predstavnica Anita Leskovec je za STA tako pojasnila le, da je preiskava v zaključni fazi in da bodo javnosti več povedali predvidoma v petek.

Medtem so Primorske novice poročale, da bodo osumljence danes s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega sodišča. Okoli desete ure so se pred sodišče s policijskim kombijem dejansko pripeljali trije polno oboroženi policisti, ki so iz vozila nato v stavbo sodišča privedli vklenjenega moškega. Čez nekaj minut se je v od sodišča nekaj sto metrov oddaljeno krožišče iz smeri policijske postaje pripeljal še en policijski kombi, v katerem je sedel vsaj en zamaskiran policist.

V torek so koprski policisti izvajali obsežno kriminalistično preiskavo večjih kaznivih dejanj s področja organiziranega kriminala, in sicer na različnih lokacijah na obalnem območju. Na območju Kopra, Izole in Pirana so policisti izvedli številne hišne preiskave in prijeli več osumljencev. Še vedno pa iščejo 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole, ki je osumljen več uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Po informacijah, ki jih danes navajajo Primorske novice, je policija prijela približno deset vpletenih.

Istega dne je Nacionalni preiskovalni urad je izvajal policijske aktivnosti v zvezi s kriminalistično preiskavo s področja mednarodne organizirane kriminalitete tudi na različnih lokacijah v Ljubljani. Ni sicer še znano, ali sta preiskavi povezani.

V eni največjih akcij proti organiziranim kriminalnim združbam v Sloveniji, v kateri je samo na Obali vključenih več kot 130 policistov in kriminalistov, aktivno sodeluje tudi Specializirano državno tožilstvo (SDT), so sporočili z vrhovnega državnega tožilstva.

Na predlog tožilstva so bili odrejeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi zoper nekatere posameznike. Ker se je eden izmed storilcev v kriminalni združbi povezoval s storilci z območja Kopra, sta del zadeve obravnavala koprska policija in koprsko tožilstvo, ki je v tem delu vodilo predkazenski postopek, so še zapisali v sporočilu za javnost. SDT je v predkazenskem postopku sodeloval tudi z Eurojustom ter z bolgarskima tožilstvom in policijo.